Teknoloji

Oculus Go Xiaomi tarafından üretilecek ve Snapdragon 821 işlemci taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus goQualcomm’un CES 2018 kapsamında düzenlediği etkinlikte sahneye çıkanlardan birisi de Facebook’un başkan yardımcısı Hugo Barra oldu. Barra, geçtiğimiz ekim ayında duyurulan 199 dolarlık sanal gerçeklik başlığı Oculus Go ile ilgili yeni haberler verdi.

Barra’nın Qualcomm’un etkinliğinde sahneye çıkması, Oculus’un yeni sanal gerçeklik başlığında Qualcomm’un bileşenlerinin kullanılacağını anlamak için yeterli olabilir. Ancak Barra, biraz daha fazla detay verdi ve cihazda Qualcomm Snapdragon 821 yonga setinin bulunacağını açıkladı. Snapdragon 821, LG G6 ve orijinal Google Pixel gibi telefonlarda da kullanılmıştı.

Barra’nın verdiği haberler bununla da sınırlı kalmadı. Facebook başkan yardımcısı, Oculus’un yeni sanal gerçeklik başlığının Xiaomi tarafından üretileceğini açıkladı. Barra, Facebook’un sanal gerçeklik çalışmalarının başına geçmeden önce yaklaşık 3,5 yıl boyunca Xiaomi’de görev yapmıştı. Xiaomi, Go ile aynı bileşenleri taşıyan Mi VR Standalone isimli bir sanal gerçeklik başlığı da üretecek. Bu başlık sadece Çin’de satışa sunulacak.

Oculus Go için kesin bir çıkış tarihi açıklanmadı

Duyuru sırasında Oculus Go’nun 2018’in başlarında satışa sunulacağı belirtilmişti. Barra, CES 2018’de sanal gerçeklik başlığının çıkışı için kesin bir tarih vermedi. Bu da yakında cihazla tanışmanın sürpriz olmayacağı şeklinde yorumlanabilir.

İLGİLİ HABERLER