Teknoloji

Oculus Go’nun lansmanı Facebook F8 geliştirici konferansında yapılacak

oculus goFacebook, önümüzdeki mayıs ayında düzenlenecek F8 geliştirici konferansında Oculus Go bağımsız sanal gerçeklik (VR) başlığının lansmanını yapmayı planlıyor. Variety‘nin haberine göre, F8’de çıkacak sanal gerçeklik başlığının yanı sıra Facebook, şimdiye kadarki en büyük artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik duyurularını da gerçekleştirecek.

Oculus ilk bağımsız VR cihazını geçtiğimiz ekim ayında çıkarmıştı. Bu başlığın yurt dışı fiyatı 199 dolar olarak duyurulmuştu. Go’nun bağımsız bir başlık olarak; Gear VR gibi akıllı telefonla kullanılan başlıklar ve hareket kontrol birimleriyle veya içten dışa takip elemanlarıyla sürekli hareket takibinde bulunan gelişmiş VR cihazlarının arasında konumlanması bekleniyor.

Oculus Go, Xiaomi tarafından üretilecek ve içinde Snapdragon 821 işlemci bulunacak. Son sızıntılar, 199 dolar fiyatlı temel modelin 32 GB dahili hafızaya sahip olacağını gösteriyor. 64 GB’lık model ise daha yüksek fiyattan satılacak.

Öte yandan Oculus’un Santa Cruz kod adlı başka bir başlık üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Bu başlığın da hareket takibi özellikli, bağımsız bir prototip niteliğinde olduğu söyleniyor.

HTC de son zamanlarda Vive Pro adlı, orijinal Vive başlığının daha yüksek çözünürlüklü, dahili kulaklıklı ve kablosuz adaptör destekli bir versiyonunu çıkarmıştı. Özellikle HTC’nin VR pazarının üst kısmına odaklandığı bir ortamda, bu cihazın Oculus’un bağımsız VR cihazı için çizdiği vizyonu karmaklaştırabileceği söyleniyordu. Ayrıca HTC, Vive Focus adını taşıyan, hepsi-bir-arada VR başlığını da çıkarmıştı. Şirket bu başlığın ne zaman çıkacağını söylemedi, ancak Vive Focus, üç eksende hareket özgülrlüğü sunan ilk bağımsız VR cihazı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER