Teknoloji

Oculus Gear VR için Galaxy Note 7 desteğini durdurdu

oculus gear vrOculus mobil uygulaması için yayınladığı son güncellemeyle Gear VR sanal gerçeklik başlığını Samsung Galaxy Note 7 ile uyumlu olmaktan çıkarıyor. Önce Reddit forumlarında gün yüzüne çıkan bu iddia, sonrasında Android Central sitesi tarafından doğrulandı. Oculus ise web sitesinden açıklama yaparak “bir sonraki duyuru”ya kadar Note 7’nin Gear VR başlıklarında çalışmayacağını duyurdu.

Telefonun bataryası nedeniyle yangın riski taşıması ve bu durumun değişim sonrası kullanıcılara ulaştırılan telefonlarda da görülmesi, Samsung’un cihazın satışlarını durdurmasına neden olmuştu. Güney Koreli şirket, buna ek olarak Note 7’nin eski veya yeni tüm versiyonlarının kullanılmasını bırakılmasını tavsiye etmişti. Dolayısıyla Oculus’un aldığı bu karara da pek şaşırmamak gerekiyor.

Gear VR, Samsung ve Oculus tarafından ortak geliştirilen bir ürün. Ancak cihazın Galaxy Note 7 ile uyumluluğunu sonlandırma konusunda gerekli adımları Facebook’un sahibi olduğu şirketin attığı görülüyor.

Oculus Gear VR sahiplerini Note 7 ile kullanım konusunda uyarıyor

Oculus Gear VR sahipleri, sanal gerçeklik başlığını eşleştirilmiş bir Note 7 ile kullanmak istediklerinde karşılarına bir uyarı mesajı çıkıyor. Bu mesajda tüketici güvenliğinin Oculus için en öncelikli konulardan biri olduğu ve bu nedenle tüm Oculus platformunda Note 7 desteğinin geçici olarak durdurulduğu belirtiliyor. Oculus, Note 7 ile ilgili diğer konular için Samsung ile iletişime geçilmesi gerektiğini de hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER