Eğlence

Oculus Facebook Live üzerinden oyun yayını yapmaya izin veriyor

oculus-facebook-live-130317Oculus Gear VR platformu için yayınladığı son güncellemeyle sanal gerçeklik tabanlı oyun deneyiminin Facebook üzerinde canlı yayınlanmasını mümkün kıldı. Güncelleme sayesinde sadece tek bir hamleyle Facebook üzerinde canlı oyun yayınına başlanabiliyor. Oculus Facebook Live üzerinde canlı yayın başlatma seçeneğini “Livestream to Facebook” ismiyle Universal Menü adını taşıyan arayüze yerleştirdi.

Sanal gerçeklik oyunlarının canlı olarak yayınlanmasını kolaylaştıran güncelleme, ilk olarak ABD dışındaki kullanıcılar için yayınlandı. Oculus söz konusu desteğin yakında ABD’de de aktif hâle geleceğinin sözünü verdi.

Oculus Facebook Live entegrasyonuyla “sihrin paylaşılmasını” amaçlıyor

Oculus’tan yapılan açıklamada, bu özellikle sanal gerçekliğin sihrinin aile ve arkadaşlarla paylaşılmasının amaçlandığı belirtildi. Böylelikle gözle görülmeden anlaşılması pek kolay olmayan sanal gerçeklik deneyimi daha net biçimde anlatılabilecek.

Twitch ve YouTube Gaming gibi oyun yayını platformlarının arkasından gitmeyen Oculus, oyun deneyimlerini sadece arkadaşlarıyla paylaşmak isteyenlere alternatif bir platform sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER