Teknoloji

Oculus el takibi ve üç boyutlu modelleme üzerine çalışan iki şirketi satın aldı

oculus-rift-clove-090114

Oculus yaptığı açıklamayla iki şirketi daha bünyesine kattığını duyurdu. Bu şirketlerden Nimble VR el takibi üzerine uzmanlaşırken, 13th Lab ise üç boyutlu modelleme üzerine odaklanıyor. Oculus, Nimble VR’ın el takibi üzerine yaptığı çalışmaların kullanıcılara muhteşem sanal gerçeklik deneyimi sunma konusunda inanılmaz bir potansiyeli olduğuna dikkat çekerken, Nimble VR’ın Kickstarter üzerinden başlattığı ve bugüne kadar 135 bin 511 dolar topladığı fonlama projesi de satışın ardından iptal edildi.

Oculus’un bünyesine kattığı diğer şirket olan 13th Lab ise iki boyutlu ve üç boyutlu hareketlerin takibindeki uzmanlığının yanı sıra, kameralar kullanarak üç boyutlu nesne ve boşluklar oluşturmasıyla tanınıyor. Satın almaya ilişkin olarak Oculus tarafından yapılan açıklamada gerçek dünyanın üç boyutlu modellerini doğru biçimde aktarabilmenin yeni uygulama ve deneyimlerin kapısını açacağı belirtildi ve Mısır piramitlerinin ya da İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Colosseum’un sanal gerçeklik içinde üç boyutlu olarak gezilebileceği ifade edildi.

Satış sürecinin tamamlanmasının ardından iki şirketin de kapatılacağı ve çalışanların faaliyetlerini Oculus’un ürün mühendisliği ve araştırma grupları altında sürdüreceği belirtildi.

Nimble VR ve 13th Lab’i satın alan Oculus, hareket yakalama uzmanı Chris Berger’i de işe aldığını duyurdu. Berger daha önce HP ve Disney Film Animation bünyesindeki projelerde görev almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER