Teknoloji

Oculus yeni Rift prototipi Crescent Bay’i duyurdu

oculus-crescent-bay-220914-1

Oculus Crescent Bay olarak adlandırdığı yeni bir prototipin duyurusunu gerçekleştirdi, böylelikle sanal gerçeklik başlığının son kullanıcılara ulaşacak ticari versiyonuna yönelik başka bir adım daha atmış oldu. Oculus CEO’su Brendan Iribe DK1’den DK2’ye geçişte yaptıkları gibi büyük bir adım attıklarını söyledi, Rift geliştirme kitinin ilk iki versiyonuna atıf yaptı.

Yeni başlık 360 derece izleme özelliğine sahip, böylelikle Rift’in harici kamerası başlığın önü gibi arkasını da izleyebiliyor, böylelikle insanların kameranın görüş alanı içinde hapis kaldıklarını hissetmeden hareket etmelerini kolaylaştırıyor. Ağırlık ve ergonomi bakımından da iyileştirmelerin olduğunu Iribe’ın “daha hafif” olduğu sözlerinden anlıyoruz. Ayrıca ilk kez entegre edilmiş kulaklıklar bulunuyor.

oculus-crescent-bay-220914-2

Crescent Bay Oculus’un Kaliforniya Hollywood’da düzenlediği Oculus Connect geliştirici konferansında duyuruldu. Üç boyutlu ses Oculus’un şimdiye kadar uzak durduğu bir alandı, ancak şimdi bu son Rift prototipinin en önemli odak noktalarından birini teşkil ediyor. Böylelikle sanal gerçeklik başlığı son kullanıcılara ulaşmadan önce daha rahat ve yoğun deneyim sunan bir sanal gerçeklik deneyimine ulaşılmış olacak.

İlk Oculus Rift VR başlıkları 2013 ilkbaharında dağıtıma çıkmıştı, ancak henüz son kullanıcılara yönelik bir versiyonun duyurusu gerçekleştirilmedi. Iribe 100 bin Rift geliştirme araç setinin 130 ülkeye dağıtıldığını, şirketin hâlâ ikinci nesil model için ön siparişler almaya devam ettiğini kaydetti. Crescent Bay prototipi bu yılın ocak ayında CES 2014’te gösterilen Crystal Cove’u, diğer bir deyişle DK2’yi takip ediyor.

oculus-crescent-bay-220914-3

Oculus ve Samsung bu ayın başlarında Gear VR mobil başlığın duyurusunu gerçekleştirmişti. Iribe mobil ve masaüstü sanal gerçeklik deneyiminin eninde sonunda birbirini tamamlayacağını kaydetti. Oculus bir başlığa özel ilk kullanıcı arayüzünü Gear VR için tasarlamıştı ve şimdi de VR oyunları için bir mobil uygulama çıkaracağı söyleniyor. Oculus’un ürünlerden sorumlu genel müdür yardımcısı Nate Mitchell mevcut çevrim içi oyun katalogunun açıldıktan beri 699 bin indirme rakamına ulaştığını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER