Teknoloji

Ockel Sirius A ile Windows 10’u her yerde çalıştırabilirsiniz

ockel sirius a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ockel sirius aBundan yaklaşık 10 yıl kadar önce, akıllı telefonlar henüz hayatımızda bu kadar yer tutmamışken, mobil cihazların çok daha farklı bir yön izleyeceğini düşünenler vardı. Küçük, hatta cebe sığacak kadar küçük olan ultra-mobil PC’ler, içinde masaüstü bilgisayarlardaki gibi Windows XP veya Vista çalıştıracaktı. Tüm masaüstü uygulamaları bu şekilde her yerde her zaman kullanılabilir olacaktır.

Ne var ki, gelecek ultra-mobil PC’lerin tarafında olacak şekilde ilerlemedi. Bu nedenle Samsung Q1 gibi modeller tarihin tozlu sayfalarına karıştı, onların yerini daha küçük boyutlu akıllı telefonlar ve Surface ya da iPad gibi tabletler aldı.

Ockel Sirius A özellikleri

Ne var ki, Hollanda merkezli Ockel Computers adlı şirket, eskinin ultra-mobil PC anlayışını geri getirmek istiyor. Ockel Sirius A adlı bir Indiegogo projesi başlatan şirket geliştirdiği ürün için para arıyor. 2.5 cm santimetreden daha az kalınlığa ve 6 inç ekrana sahip olan Sirius A, bir Windows 10 telefonundan biraz daha hantal görünüyor. Ancak Sirius A bu gövdeye Intel Atom işlemci, 4 GB RAM; 6 inç 1080p dokunmatik ekran, 2 adet USB 3.0 portu, USB-C portu, Ethernet portu, HDMI ve DisplayPort çıkışları sığdırmayı başarıyor. Ayrıca 3000 mAh kapasiteli pili de dört saatlik bir çalışma ömrü sunuyor.

Her şeyden önemlisi, Windows 10 Home Edition’ın 64-bit versiyonunu çalıştırıyor. Sirius A masaüstü Windows 10 uygulamalarını çalıştırabiliyor, tıpkı normal bir Windows dizüstü veya masaüstü bilgisayar gibi. Sirius A’yı diğer minyatür Windows bilgisayarlardan ayıran temel unsur, onu gerçekten bir mobil bilgisayar gibi kullanmanızı sağlayan ekran barındırması oluyor.

Söz konusu kitle fonlama kampanyalarıyla hayata geçirilmeye çalışılan ürünler olduğunda her zaman risklerin varlığı da söz konusudur. Ockel Computers geçen yıl da Sirius B adlı bir cihaz için benzer bir fon kampanyası düzenlemişti. Bu da oluşabilecek endişelerin bastırılmasına yardımcı olacak. Ockel Sirius A Indiegogo üzerinden 599 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor. Şirket bu cihazın dağıtımına Mayıs 2017’de başlamayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER