Manşetler

Obi Worldphone SF1 Türkiye çıkış tarihi belli oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
obi-worldphone-sf1-10
Obi Worldphone SF1

Eski Apple ve Pepsi-Cola CEO’su John Sculley’nin öncülüğünde geliştirilen ve Generali’nin de yatırımcıları arasında yer aldığı Obi akıllı telefonları, Generali Sigorta’nın desteğiyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Generali Sigorta, Obi Worldphone üzerinden mobil sigortacılık platformu ve mobil uygulama sunacak, Obi Worldphone sahibi olanlarla kolaylıkla sigorta sahibi olma fırsatı verilecek.

23 Kasım tarihinden itibaren Obi Worldphone SF1’in Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Obi ve Generali Sigorta’nın bugün İstanbul’da düzenlediği etkinlikte SF1’in gösterimi yapıldı, ancak SJ1.5 hakkında fazla bilgi verilmedi veya bu telefon gösterilmedi.

Obi Worlphone SF1 5 inç ekrana sahip olan ve bu ekranı Corning Gorilla Glass 4 ekran camının koruduğu bir akıllı telefon. Fiberglas gövdesi ve telefonun üst ve alt kısmındaki metal aksamlar sayesinde SF1 oldukça kaliteli ve sağlam bir telefon görünümüne sahip. microSD kart yuvası ve uzun ömürlü, hızlı şarj olabilen pil barındıran Obi Worldphone SF1’de Snapdragon 615 işlemci mevcut. Ayrıca ikili SIM yuvası sayesinde SF1’de aynı anda iki hattı birden kullanmak da mümkün oluyor. 4.5G LTE desteği de mevcut.

Obi Worldphone SF1
Obi Worldphone SF1

Obi Worldphone SF1’in kamerasında Qualcomm teknolojilerinin etkisi fazlasıyla görülüyor. 13 megapiksel, Sony IMX214 Exmor sensör Snapdragon 615’in yeteneklerinden yararlanıyor. Hibrit oto fokus ve faz bulma teknolojisi sayesinde iyi netleme yapan bu telefon Qualcomm ChromaFlash kamera özelliği sayesinde biri flaşlı biri flaşsız iki fotoğrafı hızla çekiyor. Qualcomm UbiFocus özelliği sayesinde de çekilen fotoğraf üstünde odak seçimi yapılabiliyor. Oualcomm OptiZoom kamera özelliği de düzenli detaylanmış görsellerle zum yapılmasını sağlıyor.

SF1 Dolby Audio özelliği sayesinde yüksek bir ses deneyimi sunmayı hedefliyor. Qualcomm QuickCharge 1.0 teknolojisi sayesinde pili üç saatten kısa sürede tamamen şarj edilebiliyor. Adını San Francisco şehrinden alan SF1’de Android Lollipop çalışıyor. Çeşitli özelleştirmeler, özel uygulamalar ve Generali’nin uygulamaları ve Generali Ali olarak adlandırılan sigorta asistanı Obi Worldphone SF1’de yüklü olarak gelecek.

Adını San Jose şehrinden alan Obi Worldphone SJ1.5 ise MediaTek MT6580 Dört Çekirdekli işlemci barındıran 3G telefonu. 2.5D kavisli cama sahip olan Obi Worldphone SJ1.5 çift SIM kart yuvası, microSD kart yuvası, 16 GB dahili hafıza gibi teknik özellikler mevcut. Ön ve arka kameralar da Corning Gorilla Glass 3 ekran camıyla korunuyor.

Obi Worldphone SF1’in yurt dışı fiyatı 250 dolar olarak açıklanmıştı. Ancak bunun TL karşılığının Türkiye’de sunulması vergiler ve ücretler nedeniyle mümkün görünmüyor. Generali Sigorta yetkilileri bu telefonun yine de çekici bir fiyattan piyasaya sunulacağını kaydediyor.

İLGİLİ HABERLER