Teknoloji

Obi ilk düşük fiyatlı akıllı telefonlarını gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

obi-worldphones-ambalaj-270815

John Sculley’nin Apple CEO’su olmasının üstünden 30 yılı aşkın bir süre geçti. CEO’luğu döneminde Apple’ın en popüler ürünlerinden bazılarına öncülük eden Sculley, şirketin kurucusu Steve Jobs’un tartışmalı biçimde ekarte edilmesinde de önemli rol oynamıştı. 1993’te bir dizi hatalı kararın ardından Apple CEO’luğu görevini bırakmaya zorlanan John Sculley, teknoloji dünyasıyla olan bağını ise hiç koparmadı. Sonradan MetroPCS Wireless adını alarak T-Mobile’a satılacak şirketin kuruluşuna destek veren Sculley, giyilebilir ürünleriyle ünlenen Misfit’in kurucuları arasında bulunuyor.

John Sculley’nin son girişimi ise Obi Worldphone adını taşıyor. Mobil cihaz üretiminde faaliyet gösteren Obi Worldphone, önümüzdeki üç yıl içinde akıllı telefon kullanmaya başlayacak ve bunun için genellikle uygun fiyatlı modelleri seçecek 1 milyar kişilik pastadan pay almayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl kendisini Birleşik Arap Emirlikleri pazarında test etmeye başlayan ve ülkede yüzde 5’lik bir pazar payı yakalayan Obi, tamamen kendi projesi olan ilk akıllı telefonları SF1 ve SJ1.5’i duyurdu. 4G desteğine ve 5 inç ekrana sahip SF1’in satış fiyatı 199 dolar olarak belirlenirken, 3G bağlantısına sahip SJ1.5 129 dolardan satılacak. Her iki telefon da önümüzdeki ekim ayında raflardaki yerini alacak. Ancak Obi’nin yayılma planlarını da zamana yaydığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Şirket, 2017 itibarıyla 50 ülkede faaliyet göstermeyi planlıyor.

Obi’nin yeni telefonları San Francisco merkezli tasarım şirketi Ammunition tarafından tasarlandı. Beats kulaklıklarının orijinal tasarım sürecine de katkı sağlayan şirketin ortaklarından Robert Brunner, Apple PowerBook ve Newton PDA gibi ürünlerde John Sculley ile ortak mesai yapmış bir isim.

John Sculley’e göre, Obi göze çarpan tasarım detayları ve hedef müşteri kitlesinin alıştığından daha iyi bileşenlerle kendisini rakiplerinden farklı bir noktada konumlayacak. Obi telefonlarının sadece havalı gözükmekle yetinmediğini vurgulayan Sculley, cihazların donanım ve son dokunuş itibarıyla da muhteşem olmasını amaçladıklarını ifade etti.

Obi-worldphone-sj1-5-270815
Obi Worldphone SJ1.5

Obi Worldphone’un akıllı telefonlarından her ikisi de 5 inç ekranlara sahip. Amiral gemisi model olarak nitelenen SF1’in ekranı 1920 x 1080 piksel, daha alt seviyede konumlanan SJ1.5’in ekranı ise 1280 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. Yine de, SJ1.5’in düz tepesi ve yuvarlatılmış alt kısmıyla tasarım bakımından daha ilginç bir cihaz izlenimi verdiğini belirtmek gerekiyor.

obi-worldphone-sf-1-270815
Obi Worldphone SF1

Obi Worldphone SF1’de Qualcomm Snapdragon 615’e eşlik için farklı bellek ve dahili depolama seçenekleri sunulmuş. 2 veya 3 GB RAM ile 16 veya 32 GB dahili hafıza seçenekleri potansiyel SF1 sahiplerine öneriliyor. microSD kart desteği sayesinde depolama alanına 64 GB daha eklemek de mümkün. Sony IMX214 Exmor sensör barındıran 13 megapiksel arka kamera yüz ve gülümseme algılama, dokunarak odaklama, coğrafi etiketleme ve 30fps’de 1080p video kaydetme gibi yeteneklere sahip. 5 megapiksel ön kamera ise LED flaşla birlikte geliyor. Dolby Audio 7.1 ses teknolojisine sahip, SF1’de 3000 mAh kapasiteli pil de mevcut.

Her iki telefonda da şirketin Lightspeed olarak adlandırıldığı biraz modifiye edilmiş bir Android Lollipop sürümü kullanılıyor. Şu an için Lightspeed namına ortada bulunanların sadece bir kilit ekranı ve orijinal duvar kağıtlarından ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak Obi uzun vadede yazılım anlamında da ilerleme kaydedileceğini vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER