Teknoloji

NVIDIA’nın yeni grafik işlemcisi GTX 580M ilk kez Alienware M18x’te gelecek

Alienware ve NVIDIA’nın içinde en güncel NVIDIA donanımlarını barındıran yeni bilgisayarları çıkarma konusunda uzun bir geçmişi bulunuyor. Alienware bu geçmişe bağlı kalacak şekilde M18x adlı yeni modelini tanıttı. Bu model, NVIDIA’nın iddiasına göre dünyanın en hızlı notebook grafik işlemcisini içinde barındırıyor. M18x bu yeni grafik işlemciyi kullanan ilk dizüstü bilgisayar olma özelliğine de sahip. NVIDIA bu yeni grafik işlemcinin çok yakında M17x’e de geleceğini ekledi.

Alienware M18x modeli NVIDIA’nın yeni grafik işlemcisi GTX 580M’den iki adet barındırıyor ve bu iki işlemciyi SLI teknolojisiyle birbirine bağlayarak iki kat daha fazla performans sunuyor. Alienware M17x’te ise tek bir GTX 580M grafik işlemcisi olacak. Optimus teknolojisini de barındıracak bu model böylelikle beş saate kadar çalışma imkânı elde edecek. NVIDIA yeni grafik işlemcisinin Call of Duty: Black Ops oyununda 100 fps’lik çerçeve hızına ulaşabildiğini dile getiriyor.

NVIDIA’nın belirttiğine göre GTX 580M diğer notebook GPU’larına göre altı kat daha iyi  tesellasyon performansına sahip. 3D Vision, 3DTV Play yazılımı ve Optimus teknolojisini destekleyen bu grafik işlemci belli dizüstü bilgisayar modellerinde SLI desteği de sunuyor. Öte yandan GTX 580M PhysX, CUDA desteğine sahip ve Verde dizüstü bilgisayar sürücülerini destekliyor.

NVIDIA’nın GTX 580M işlemcilerini taşıyan Alienware M18x ve M17x modellerinin ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı henüz netlik kazanmadı.

İlgili – NVIDIA

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER