Manşetler

NVIDIA’nın yeni grafik işlemcileriyle oyun keyfi 1080p ve ötesine taşınıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

“Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayar grafik işlemcisi” olduğunu iddia eden en son grafik yongası NVIDIA GeForce GTX 780M nihayet resmiyet kazandı. Aslında NVIDIA bu grafik işlemciyle birlikte Kepler mimarisini baz alan üç yeni grafik işlemciyi daha tanıttı: GTX 760M, GTX 765M ve GTX 770M. Tüm bu işlemciler son nesil muadillerine göre en az yüzde 30 daha yüksek performans vadediyor.

nvidia-geforce-gtx-780m-310513

İçerisinde GTX 700M serisi bir grafik işlemci bulunan dizüstü bilgisayarın 1920 x 1080 piksel çözünürlükteki oyunları herhangi bir sorun olmaksızın çalıştırması bekleniyor. Seri altında bulunan dört modelin performans farklılıklarıysa genellikle Full HD çözünürlükteki detaylarda belli oluyor. Bununla birlikte serinin amiral gemisi niteliğini taşıyan GTX 780M, 4 GB DDR5 bellek ve 1536 CUDA çekirdeğiyle daha yüksek çözünürlüklerde bile çalışma imkanı sunar gibi görünüyor.

NVIDIA GTX 780M, 14 ila 18 inç arasında ekrana sahip dizüstü bilgisayarları hedefliyor. Tabii ki, hedef kitlesi içinde oyun bilgisayarları en başta geliyor. Her ne kadar NVIDIA yeni nesil bilgisayarların daha ince ve hafif olacağını öngörse de, üst sınıf grafik yongalarının temel güç ve soğutma gereksinimleri bu GTX 780M’in yer alacağı dizüstü bilgisayarların hantal olacağını işaret ediyor.

NVIDIA’nın bu yeni grafik işlemcisini barındıran modellerin gelecek hafta Taipei’de düzenlenecek Computex 2013 fuarında gözler önüne serilmesi bekleniyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER