Teknoloji

NVIDIA’nın Tegra’ya dair Windows Mobile ve Android planları

nvidia-tegra-mid-mwc-290-x-133NVIDIA’nın en son işi gerçekten oyunun kurallarını değiştirecek türden. Tavsiye edilen satış fiyatı 99$ olacak olan mobil internet cihazı Tegra 600 yongaseti ve Windows CE işletim sistemi barındırıyor.

HD video oynatma yeteneğine sahip olan bu cihaz günlerce yetebilen batarya gücüne ve her zaman hazır olan kablosuz bağlantı yeteneğine sahip. Cihazın Tegra 600 yongaseti NVIDIA’nın akıllı telefonlar için geliştirdiği Tegra APX yongaseti ile netbook’lar için geliştirdiği ION GeForce yongasetinin arasına yerleşiyor. Eğer herşey planlandığı gibi giderse pazarda daha çok MID görmemiz olasılık dahilinde olacaktır. Bu arada nasıl bir Windows CE’nin bizi beklediği de merak konusu, ancak kolay ve eğlenceli bir kullanım için uygun bir arayüz geliştirilecektir.

Bu arada Tegra’nın gelecekte Android’li cihazlara gelebileceğini de ihtimaller dahilinde bulunduralım. NVIDIA’nın ilk odak noktası Windows Mobile, ancak şirket 2012 yılında Android’in satışlarda Windows Mobile’ı geçeceğini öngörüyor ve bu yüzden bu yeni işletim sistemi için geliştirme çalışmaları yapıyor. NVIDIA Tegra 2600 bölümü de Android sürümü için optimize ediliyor. Sonuçların yılın ikinci çeyreğinde alınması bekleniyor. Bu arada “IAC S2” kod adlı cihazın yılın üçüncü çeyreğinde, “Yulong N8” kod adlı cihazın da yılın dördüncü çeyreğinde ortaya çıkacağı söyleniyor.

İlgili — Tegra, 99$ MID [Engadget]
İlgili — Tegra 2600, Android [Engadget]
Galeri — NVIDIA Tegra 99$ MID

İLGİLİ HABERLER