Teknoloji

NVIDIA’nın entegre LTE yongasetlerinin çıkışı 2013’e sarktı, Tegra 3 + LTE telefonlar yıl sonunda çıkacak

NVIDIA ilk çeyreğin finans raporunu açıkladı. 924 milyon dolarlık gelirden elde edilen 60 milyon dolar kâr ilgi çekici tek haber değil. Uzun zamandır beklenen LTE destekli Tegra işlemcilerle ilgili bazı detaylar da verildi. “Grey” kod adlı bu yongaset gelecek yıla kadar çıkmayacak. Halbuki Huang geçen çeyrekte yatırımcılara entegre modemlerin bu yıl çıkacağını söylemişti.

Huang “İleriye baktığımızda, Tegra 3 LTE telefonlarını iş ortaklarımızın temel bant işlemcileriyle bu yılın ikinci yarısından itibaren göreceksiniz, sonrasında gelecek yıl da bizim LTE temel bant işlemcilerimiz çıkacak.” diye konuştu. Bununla birlikte Huang üçüncü parti LTE yongalarının kullanıldığı Tegra 3 yongalarının çıkışı bile tahmin edilenden daha geç olabilir. LTE teknolojili dört çekirdekli Tegra 3 telefonlarının bu yılın sonlarına doğru ABD’de çıkacağı söyleniyor, yani yılın ikinci yarısı diye bir tahmin verilmiş olsa da, pratikte yıl çıkış yıl sonunu bulabilir.

NVIDIA, LTE’nin şu an için ABD odaklı bir fenomen olduğunu düşünüyor. Bu nedenle LTE planlarında bu ülke öncelikli bir konum arz ediyor. ABD dışında kalan yerlerdeyse en büyük akıllı telefon güncellemesinin dört çekirdek olduğu dile getiriliyor. Bir de, NVIDIA entegre LTE teknolojisini sunmuyor olsa da, rekabet anlamında pek dezavantajlı duruma düştüğünü söyleyemeyiz. Ne de olsa Qualcomm da LTE destekli Snapdragon S4 MSM8960 yongasının arzında sıkıntılar yaşıyor. Bu da NVIDIA’nın zaman kazanması anlamına geliyor.

İlgili – Seeking Alpha
İlgili – NVIDIA

İLGİLİ HABERLER