Manşetler

NVIDIA’nın çift grafik işlemcili grafik kartı GTX 590 AMD Radeon HD 6990 ile karşı karşıya – Video

NVIDIA GeForce GTX 590 grafik işlemcisi 1024 CUDA çekirdeği, 94 ızgara operatörü ve 3 GB GDDR5 RAM ile gerçekten bir çift GTX 580 yongasının uç uca eklenmiş hâli gibi. Ancak güç çarpanlarına bakıldığında her bir yonganın tek kart varyantına göre daha terbiyeli bir şekilde çalıştığı görülüyor.

Çekirdeğin saat hızı 607 MHz’e indirilmiş, gölgelendiriciler 1.2 GHz’te, bellek ise 3.4 GHz’te çalışıyor. Yine de, bu aşırı büyük kasanın içinden hatırı sayılır homurtular duyabilirsiniz. NVIDIA GeForce GTX 590’ı inceleyenler onu AMD’nin performans lideri olan Radeon HD 6990 ile karşılaştırmış. GTX 590 gibi AMD’nin en iyi grafik işlemcilerinin bir çiftini çatısı altına toplamış olan HD 6990 yurtdışında cepleri boşaltacak bir fiyattan satılmakta. Yapılan benchmarklardan ve testlerden sonra AMD unvanını korumayı başarıyor. Sadece bir incelemede (Tech Report) GTX 590’ın oldukça aşırı yük altında çalışan bir grafik kartı olmasına karşın hatırı sayılır derecede sessiz bir soğutucya sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

Aşağıda bağlantısını verdiğimiz incelemelere göz atarak NVIDIA’nın ve AMD’nin üst uç grafik işlemcileri hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

Video: NVIDIA GTX 590

Video: NVIDIA GTX 590 ve AMD Radeon HD 6990 karşılaştırması

İlgili – AnandTech
İlgili – HardOCP
İlgili – Tech Report
İlgili – PC Perspective
İlgili – Guru 3D
İlgili – X-bit labs
İlgili – Hot Hardware
İlgili – techPowerUp!
İlgili – TechSpot

İLGİLİ HABERLER