Teknoloji

NVIDIA’nın 2012 yılı takviminde ana gündem maddesi dört çekirdekli tabletler olacak

NVIDIA’nın CES 2012 kapsamında düzenlediği basın toplantısında sahne alan şirketin CEO’su Jen-Hsun Huang 2012 yılında odaklanacakları teknolojileri açıkladı. Görünen o ki, 2012 yılında NVIDIA’nın gündemini dört çekirdekli cihazlar işgal edecek. NVIDIA’nın odağında tabletler olacak, bununla birlikte araç içi sistemlere NVIDIA teknolojilerinin yerleştirilmesi için de çalışmalar yapılacak.

Huang, Android için en önemli anın, Gingerbread ve Honeycomb’un Ice Cream Sandwich’te birleştirileceğinin ortaya çıktığı an olduğunu kaydetti. Böylelikle tüm cihazların tek bir platformda toplandığını hatırlattı. Burada kazananın içerik sahipleri olduğunu ve daha önce akıllı telefon ve tablet şeklinde ikiye ayrılmış Android cihazlarının bir araya geldiğini belirtti. Huang, Android ile ilgili sunumunu doğal olarak NVIDIA Tegra 3 yongaset barındıran ilk tablet olan ASUS Transformer Prime ile yaptı. Prime’ın üzerindeyse Ice Cream Sandwich çalışıyordu. Huang, HDMI portu yardımıyla projektöre bağladığı tablet üzerinden gösterim gerçekleştirdi.

Huang, yılın iPad uygulaması seçilen Snapseed’in Android’e özel versiyonunu bu uygulamanın yaratıcısı Nik Software’dan Manuel Ville ile birlikte gerçekleştirdi. Ville, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımının Transformer Prime üzerinde nasıl mükemmel şekilde çalıştığını gösterdi. Kullanıcılar sadece parmaklarını fotoğraf üzerinde hareket ettirerek düzenleme işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor, gerçek zamanlı efektler de uygulanabiliyor. Tabii ki, tüm bunlar NVIDIA’nın sunmuş olduğu dört çekirdekli işlemcinin gücü sayesinde istenen seviyeye ulaşıyor.

Huang, bir oyun kumandasıyla çalışan Riptide GP oyununu Full HD ekranda gösterdi ve oyundaki efektlere dikkat çekti. Oyun kumandasının da herhangi bir takılma olmadan düzgün şekilde çalışması da dikkat çekici.

Bu arada NVIDIA’nın CES 2011’deki basın toplantısında ASUS’un yeni tableti Eee Pad MeMO da yer aldı.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER