Teknoloji

NVIDIA’dan dünyanın en hızlı DX11 grafik işlemcisi, çok yakında geliyor – Video

NVIDIA’nın gelecek grafik işlemcisinin dünyanın en hızlısı olacak olması insanları çok da şaşırtmayabilir. Ancak bu işlemcinin aynı zamanda şirketin en soğuk ve sessiz grafik işlemcisi unvanını elde edecek olması bir hayli şaşırtıcı olacaktır.

Şirketin GeForce GTX 580 adını taşıması beklenen yeni nesil grafik işlemcisi geçtiğimiz günlerde ilk kez halkın karşısına çıktı. NVIDIA buhar hazneli yeni soğutma sistemini de ilk kez tanıtmış oldu. Haznenin içindeki su sıcak elementler tarafından buharlaştırılıyor, bu  durum da ısının fan tarafından soğutulan parçacıklara iletilmesini sağlıyor. NVIDIA’nın iddiasına göre, bu sistem sayesinde GTX 480’e göre 7 desibel daha az gürültü çıkarken, işlemci daha düşük çalışma sıcaklığı aralığında işlem görüyor.

Bunun yanında şirketin yöneticilerinden Tom Petersen etkileyici bir tesselasyon sunumu ve NVIDIA’nın sözünü ettiğimiz yeni grafik işlemcisiyle oynanan Call of Duty: Black Ops oyunun ilk halka açık tanıtımını gerçekleştirdi. Sunum videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: NVIDIA’nın gelecek nesil grafik işlemcisi işbaşında

İlgili – Rumorpedia

İLGİLİ HABERLER