Teknoloji

NVIDIA yeni MacBook Pro’lardaki rolüyle övünüyor

Apple’ın yenilenmiş MacBook Pro serisinde NVIDIA’nın grafik işlemcileri yer alıyor. NVIDIA da bu fırsatı kaçırmayarak işlemcileriyle sağlanan grafik gücünün özellikle yeni nesil Retina MacBook Pro’nun yüksek çözünürlüklü ekranını nasıl güçlendirdiğiyle övünüyor.

Şirketin resmi blogunda yayınlanan yazıda yeni nesil NVIDIA Kepler grafik mimarisi sayesinde GeForce GT 650M’in şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş bir performans ve uç noktada enerji verimliliği sunduğu kaydediliyor. Bu sayede MacBook Pro’nun ultra yüksek çözünürlüklü ekranının sahip olduğu 5 milyon civarındaki pikselin düzgün bir şekilde beslendiği dile getiriliyor. GeForce GT 650M’nin sadece işlerin iyi yapılmasına olanak sağlamadığı, güç verimliliğini de en yüksek seviyeye çıkarttığı belirtiliyor.

NVIDIA, Apple’ın Retina ekran kullanımına da övgüler diziyor ve Cupertino şirketinin dünyanın en iyi dizüstü bilgisayarlarının NVIDIA GPU’ları taşımasına olanak sağladığını kaydediyor. Bu birleşim sonucunda MacBook Pro kullanıcılarının her yerde eşi görülmemiş bir görüntü kalitesi deneyimleyeceği de eklenmiş. NVIDIA’nın GeForce GT 650M grafik işlemcisi Retina ekranlı MacBook Pro’nun yanı sıra klasik 15 inç modelde de yer alıyor.

İlgili – NVIDIA

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER