Teknoloji

NVIDIA Windows RT yüklü bilgisayarların 10 saatin üzerinde çalışabileceğini iddia etti

NVIDIA yöneticisi Rene Haas Computex 2012’de mobil bilgisayarlarla ilgili bir sunum yaptı, ancak yöneticinin odağında Windows RT bulunuyordu. Şirketin Tegra 3 yongaseti gibi ARM işlemcilerinin bilgisayarlara ısı, batarya ömrü ve gürültü açısından etkilerini ele alan Haas, ARM tabanlı işlemcileri PC’nin gerçek bir mobil cihaza evriminde önemli bir adım olarak nitelendirdi. Ayrıca bundan böyle Starbucks’lardaki en gözde masaların priz yanındakiler olmadığı şeklinde bir de espri yaptı.

NVIDIA’nın iddiasına göre Windows RT tabanlı cihazlar 10 saatin üzerinde batarya ömrüne sahip olacak. Anlayacağınız bilgisayar tüm gün çalışacak. Haas bunu büyük bir değişim olarak nitelendirdi. Mevcut akıllı telefon ve tabletler gibi ARM tabanlı bilgisayarların da çok fazla ısı üretmeyeceğini öne süren NVIDIA yöneticisi fana ihtiyaç duyulmayacağı için Windows RT cihazlarının en sessiz bilgisayarlar olacağını da vurguladı. Haas’ın iddialarının oldukça cesur olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bununla sınırlı kalmayan Haas Windows RT kullanıma girdikten sonra Microsoft’un Metro kullanıcı arayüzünün geleneksel masaüstü arayüzünün yerini alacağını ve geleneksel masaüstünü insanların unutacağını söyledi. İnsanların DOS komut ekranını artık unutacağını da iddia etti.

NVIDIA, Windows RT cihazları için Tegra 3 yongasının yeni bir versiyonunu kullanıyor. Ne var ki, Haas bu işlemcinin ne gibi değişikliklerle Windows RT’ye uyumlu hâle geldiğini açıklamadı.

İlgili – The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER