Teknoloji

Nvidia’dan güçlü Star Wars grafik kartları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia, Jedi Konseyi ya da Galaktik İmparatorluk tutkunları için güçlü Titan Xp grafik kartının özel versiyonlarını çıkarıyor. Star Wars grafik işlemci birimlerinin bu koleksiyonculara özel versiyonları tam da Yıldız Savaşları evrenine uyacak şekilde tasarlandı. Işın kılıcını andıran ışık panelleriyle bu ekran kartları Ölüm Yıldızını andırıyor.

Aydınlık taraf için açık yeşil renkli LED’ler ya da karanlık taraf için kan kırmızısı LED’ler barındıran seçenekler bulunuyor. Bunların her biri Yıldız Savaşları hayranları için küçük tasarım farklılıkları içeriyor.

Her iki kartta da aydınlatma ve iç bileşenleri göstermeyi sağlayacak pencere alanları bulunuyor. Bunlar, içine yerleştirilmiş oyun PC’sinde de çok hoş görünecektir. Bu grafik işlemci birimleri Nvidia’nın Pascal tabanlı Titan Xp mimarisini kullanıyor. Bu da içinde 1.6 GHz hızında çalışan 3840 CUDA çekirdeğinin bulunduğunu gösteriyor. Aynı zamanda 11.4 Gbps’de çalışan 12 GB GDDR5X bellek de mevcut. 12 teraflopluk işlem gücü de yepyeni Xbox One X’in grafik gücünün iki katına denk geliyor.

Tabii ki, tüm bu gücün bir de bedeli var. Nvidia bu özel Star Wars grafik kartlarını ay ortasında, her biri 1200 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunacak. Açık yeşil veya koyu kırmızı LED’lerin dışında, her bir versiyonun üstünde yer alacak özel metal etiket de bunların Yıldız Savaşları’na bağlı olduğunun altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER