Manşetler

Nvidia üst sınıf Titan Xp grafik kartının duyurusunu gerçekleştirdi

nvidia titan xp

Nvidia üst sınıf grafik kartları klasmanında liderliğin keyfini sürüyor ve şimdi yeni Titan Xp ile liderliğini daha da ileri taşıyacak gibi görünüyor. 1200 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu kart, yurt dışı fiyatı 5 bin dolar seviyesinde olan Quadro P6000 ile aynı Pascal GP102 GPU’yu barındırıyor, 3840 CUDA çekirdeği içeriyor.

Ayrıca Quadro’dan daha hızlı bir belleği var; geçen yılın Titan’ının sahip olduğu 10 GHz’lik çalışma frekansı 11.4 GHz’e yükseltiliyor. Yurt dışı fiyatı 1000 dolar seviyesinde olan Titan X gibi, Nvidia Titan Xp’de de 12 GB GDDR5X RAM bulunuyor.

Yurt dışı fiyatı 699 dolar seviyesinde olan GTX 1080 Ti’nin geçen yılın Titan’ı ile hemen hemen aynı, hatta bazı durumlarda ondan daha iyi performans sunduğu bir ortamda, Nvidia’nın bilgisayar tutkunlarının ilgisini çekecek yeni bir üst sınıf karta ihtiyacı var. Xp de bu ihtiyacı iyi şekilde kapatacaktır.

nvidia-titan-x-070417-2AMD’nin Pascal’a olan cevabını hâlâ bekliyoruz. 14nm “Vega” mimarisinin çıkışının eli kulağında olduğu söyleniyor. Umarız arada rekabet olur, ancak bu sırada Nvidia üst sınıfta hakimiyetini biraz daha sağlamlaştıracak adımlar atıyor.

Buna ek olarak Nvidia, 10 serisi kartları için beta Mac sürücüleri üzerinde çalışmakta olduğunu açıkladı. Bu, kendilerine profesyonel bir Hackintosh makine kurmak isteyenler veya Mac dizüstü bilgisayarı harici GPU ile çalıştırmayı denemeyi düşünenler için mükemmel bir haber olacaktır.

İLGİLİ HABERLER