Teknoloji

NVIDIA Tegra’nın başarısına rağmen ilk çeyrekte zarar açıkladı

NVIDIA 2011’in başında hem kârlarının hem de gelirlerinin azaldığını açıkladı. Şirketin gelirleri geçen yılın aynı döneminde elde edilen 1 milyar dolarlık gelire göre yüzde 4 azalarak 962 milyon dolara geriledi. Yine de, ikinci çeyrekte şirketin gelirlerini ilk çeyreğe göre yüzde 4 ile 6 oranında arttıracağı tahmin ediliyor.

Açıklanan tablo pek parlak olmasa da, şirketin yönetim kurulu başkanı ve tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang iyimserliğini koruyor ve gelecekteki büyüme planları içinde mobil pazarı önemli bir fırsat olarak görüyor. Huang, Tegra süper yongası ve Icera kablosuz iletişim işlemcisi sayesinde müşterilerine mobil bilişim devriminin en önemli iki işlemcisini sunacaklarını belirtti.

NVIDIA çift çekirdekli mobil işlemcilerini pazara süren ilk şirket oldu ve bunun da avantajını gördü. Motorola XOOM, Exper EasyPad ve LG Optimus 2X gibi cihazlar NVIDIA Tegra 2 işlemcisiyle geliyor.

Icera temel bant modem yongalarının üretimi konusunda tecrübeye sahip. Şirketin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Icera’nın satın alınması ise NVIDIA’nın sistem üstü yonga çözümü sunmasına yardımcı olacak. OEM şirketleri ürettikleri cihazlar için basit bir çözüm peşinde ve NVIDIA da bunu sunmanın peşinde. Bakalım, şirket Qualcomm ve yavaş yavaş planlarını ortaya koyan Intel gibi rakipleri karşısında sürdürdüğü rekabette ne kadar başarılı olabilecek?

İlgili – PCMag

İLGİLİ HABERLER