Manşetler

NVIDIA’dan referans niteliğinde Tegra 4 tableti: Tegra Note

NVIDIA, Tegra Note adını taşıyan yeni tablet platformunu tanıttı. Bu tablet, içinde dört Cortex A15 çekirdekli CPU, pil tasarrufu amacı taşıyan beşinci bir yardımcı çekirdek ve 72 çekirdek GeForce GPU barındıran Tegra 4 mobil yongasetinden yararlanıyor ve NVIDIA’nın söylediğine göre Tegra 4 şimdi daha da hızlı çalışıyor.

nvidia-tegra-note-tablet-1-190913

7 inç, 1280 x 800 HD IPS LCD ekran barındıran Tegra Note aynı zamanda bir kapasitif kalem de barındırıyor. Bu kalem sayesinde doğal şekilde yazı yazma yeteneği sunuluyor. NVIDIA’nın DirectStylus teknolojisinden faydalanan bu tablet çeşitli özel uygulamaları da önceden yüklenmiş şekilde sunuyor.

Tegra Note’un diğer özellikleri arasında NVIDIA PureAudio teknolojisi de yer alıyor. Şirketin söylediğine göre bu teknoloji sayesinde bir tablette en geniş frekans aralığında ses deneyimi sunuluyor. Note’un önünde stereo hoparlörler ve bundan ayrı olarak bir de bass-reflex portu bulunuyor.

nvidia-tegra-note-tablet-2-190913

Tabletin önünde 0.3 megapiksel, arkasındaysa 5 megapiksel kamera yer alıyor. 16 GB dahili hafızasına ek olarak microSD kart yuvası da 32 GB’ye kadar kapasiteye sahip bellek kartlarını destekliyor. microHDMI konnektörü yardımıyla da görüntü harici ekranlara aktarılabiliyor.

NVIDIA bu tabletin hangi Android versiyonuyla çalışacağını söylemedi, ancak “işletim sisteminin en son versiyonu” nitelendirmesi bunun Android 4.3 olacağını gösteriyor. Ayrıca bu tablet herhangi bir özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü içermeyecek, saf Android deneyimi sunacak.

NVIDIA Tegra Note tek bir şarj ile 10 saate kadar HD video oynatma imkaı da sunuyor.

Referans niteliği de taşıyan NVIDIA Tegra Note için Büyük Britanya’da yaklaşık 180 pound fiyat belirlenmiş. Tabletin önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili >> Nvidia Blog

İLGİLİ HABERLER