Manşetler

Nvidia Tegra K1 mobil işlemci 192 çekirdeğiyle konsol tadında oyun performansı sunacak

Nvidia CES 2014’te Tegra K1 olarak adlandırdığı yeni nesil mobil işlemcisini duyurdu. Tegra 4’ün yerini alacak olan Tegra K1, PS3 ve Xbox 360’takinden daha iyi grafik performansı sunmakla övünüyor.

nvidia-tegra-k1-logo-060114

Tegra K1 sadece önümüzdeki aylarda çıkacak Android akıllı telefon ve tabletlerde yer almayacak; 4K televizyonlar, konsollar ve otomobiller de Tegra K1’in hedeflediği alanlar arasında bulunuyor.

Tegra K1’de 192 CUDA çekirdek var ve bu işlemci de geçmiş Tegra işlemcileriyle aynı Kepler grafik mimarisiyle çalışıyor. Epic Gamesi’in en gelişmiş oyun sistemlerinden biri olan Unreal Engine 4 de Tegra K1 ile çalışacak. Tegra K1 sayesinde en yeni PC oyunlarını destekleyen mobil cihazlar görme şansına erişeceğiz.

Tegra K1’in iki versiyonu sunulacak. İlk versiyon dört çekirdekli 32-bit, 4-Plus-1 ARM Cortex A15 tabanlı olacak. İkinci versiyon özelleştirilmiş, NVIDIA tasarımı 64-bit çift Super Core CPU barındıracak.

Görsel: Pocket-lint
Görsel: Pocket-lint

Nvidia kurucusu ve CEO’su Jen-Hsun Huang son yirmi yıl içinde GPU’yu icat ettiğini ve diğer şirketlerden daha çok grafik teknolojisi geliştirdiğini kaydetti. Tegra K1 ile birlikte bu deneyimin mobile getirildiğini sözlerine ekledi. Tegra K1 ile birlikte herhangi bir cihazda çalışacak yeni nesil oyun veya uygulama geliştirmek isteyenler için açığın kapanacağını ifade etti.

32-bit versiyon işlemci 2014’ün ilk yarısından itibaren çeşitli cihazlarda yer almaya başlayacak. 64-bit versiyon da yılın ikinci yarısında çıkmış olacak.

İlgili >> Nvidia

İLGİLİ HABERLER