Manşetler

İlk benchmark testleri NVIDIA Tegra K1’in Qualcomm ve Apple işlemcileri karşısında gücünü gösteriyor

NVIDIA’nın geçen hafta CES’te resmi duyurusunu yaptığı Tegra K1 işlemcisinin performansıyla ilgili gerçek hayattan ipuçları gelmeye başladı.

nvidia-tegra-k1-logo-060114

Tegra K1 barındırdığı ARM Cortex-A15 CPU çekirdekleri ve buna eşlik eden, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanılan Kepler grafik mimarisini temel alan grafik işlemcisiyle yüksek performans vadediyordu. Tom’s Hardware sitesinin yayınladığı benchmark sonucu ve buna ek olarak Çin kaynaklı başka bir benchmark testi bu yongasetin bekleneni vereceğini işaret ediyor.

Tom’s Hardware sitesinin sonuçları, Tegra K1’in 3D Mark testinde aralarında Qualcomm’un Snapdragon 800 ve Apple’ın 64-bit A7’sininde bulunduğu mevcut gözde yongalara göre en az yüzde 25 daha iyi performans sergilediğini gösteriyor.

nvidia-tegra-k1-benchmark-toms-130114Site testleriiçinde Tegra K1 bulunduğu iddia edilen, ancak henüz resmen duyurulmayan Lenovo Thinkvision 28 Android monitör bilgisayarla gerçekleştirmiş. Bu arada teste tabi tutulan işlemci 64-bit tabanlı değil ve NVIDIA’nın iddia ettiği 2.3 GHz hızında çalışmıyor. Ayrıca henüz piyasaya çıkışa hazır sürücüler de kullanılmamış. Anlayacağınız, şartlar ideal olmasa bile NVIDIA Tegra K1 üstün performans ortaya koymayı başarıyor.

nvidia-tegra-k1-benchmark-mydrivers-130114

Çin’den çıkan bir başka benchmark sonucu da bir Tegra K1 referans tabletinin 3D performansı bakımından entegre grafik işlemcili bir Intel Haswell dizüstü bilgisayarı geride bırakabileceğini gösteriyor. Üstelik Intel işlemcisi üç kat daha fazla güç harcarken ortaya böyle bir tablo çıkıyor.

İlgili >> WCCFTech, Tom’s Hardware

İLGİLİ HABERLER