Teknoloji

NVIDIA Tegra 4 yongasetleriyle ilgili ilk detaylar açıklandı

NVIDIA’nın Tegra 3 yongasetini barındıran cihazların henüz piyasaya fazlaca yayıldığı söylenemez. Ancak bu durum gelecek nesil Tegra yongalarının tartışılmasına engel değil. Çinli VR-Zone sitesi “Wayne” kod adlı Tegra yongalarıyla ilgili ilk detayları verdi. Tegra 3’ün taşıdığı Kal-El kod adının getirdiği düzenini süper kahramanların adlarını verme geleneğini bozmayacağı görünen NVIDIA, daha sonraki iterasyonları da “Logan” ve “Stark” olarak anıyor.

Sitenin yayınladığı belgeye göre, 2013’te çıkacak en az dört farklı Tegra 3 modeli olacak. Aslında bunların hepsi Tegra 3 gibi dört çekirdek ve düşük güç tüketimli işlemler için kullanılan beşinci çekirdek yapısını kullanacak. T40 olarak adlandırılan 1.8 GHz’lik amiral gemisi niteliğindeki türün gelecek yılın ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor. Bunu 2 GHz’lik bir başka gözde model olan T43 de 2013’ün üçüncü çeyreğinde izleyecek. Ana akıma hitap eden AP40’ın üçüncü çeyrekte çıkacağı ve çalışma frekansının 1.2 GHz ile 1.8 GHz arasında değişeceği söyleniyor. Her üç işlemci de 10 inç tabletleri hedefleyecek ve ARM’in Cortex A15 işlemcisini baz alacak. Dördüncü model SP3X ise 7 inç’lik cihazları hedefleyecek, çalışma frekansıysa 1.2 GHz ile 2 GHz arasında olacak.

SP3X’e dikkat çekmek gerek, çünkü bu yongasette dahili LTE ve 42 Mbps HSPA+ desteği de bulunacak. Tegra 3’te dahili LTE modemin olmayışı bazıları tarafından handikap olarak değerlendiriliyor. Ancak LTE şebekelerinin çok fazla yaygınlaşmadığını düşünecek olursak NVIDIA’nın henüz geç kaldığı söylenemez. SP3X’in 2013’ün üçüncü çeyreğinde çıkacağını düşünecek olursak, doğru bir zamanlama yaptığını söyleyebiliriz.

İlgili – VR-Zone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER