Manşetler

NVIDIA Tegra 4’ün performansı ilk benchmark testleriyle ortaya kondu

Mobil Dünya Kongresinde en çok merak edilen ürünlerden bir tanesi hiç şüphesiz NVIDIA’nın yeni nesil mobil işlemcisi Tegra 4 olacak. Geçen ayki CES’te görücüye çıkan bu mobil işlemci Barselona’da ziyaretçilerin ve gazetecilerin karşısına ilk kez çıkıyor, tabii ki NVIDIA standında yer alan geliştirme ortamı niteliğindeki Android 4.2 yüklü ürünlerle birlikte. Meraklı gazeteciler ve editörler de bu platformun performansını çeşitli benchmark testleriyle ölçmek için fırsat kaybetmemiş.

nvidia-phoenix-250213

Dört Cortex-A15 çekirdekli ve 72 çekirdekli GPU sahibi bu işlemci AnTuTu da 36000 gibi akılları baştan alan bir rakam elde etmiş. Son gerçekleştirdiğimiz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemcili Sony Xperia Z aynı testten 20000 civarında bir puan elde etmişti. Quadrant 2.0’dan 16000 puan alan platform GLBenchmark’ın Egypt offscreen testinde 1080p’de saniyede 57 karelik bir sonuç elde etti. Tabii ki, bu testlerden elde edilen sonuçların gerçek dünyadaki sonuçlarla her zaman paralellik taşıyacağını söyleyemeyiz, yine de karşımızda nasıl bir tablonun olduğunu göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

Bu benchmark sonuçlarının piyasaya çıkmaya hazır olmayan, test niteliğindeki cihaz veya cihazlarla gerçekleştirildiğini belirtelim. Henüz Tegra 4 ile çıkacağı açıklanan fazla cihaz bulunmuyor. Sadece NVIDIA’nın kendi üretimi olacak Shield taşınabilir oyun konsolu ve Vizio’nun bir tabletinin Tegra 4 taşıyacağı kesinleşti. Ayrıca ZTE de Barselona’ya gelmeden hemen önce Tegra 4 işlemcili bir akıllı telefon çıkaracağını duyurmuştu.

İlgili >> The Verge, SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER