Teknoloji

NVIDIA Tegra 3 işlemcili telefonlar bu çeyrekte çıkmaya başlayacak, LTE yongaları yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA yıllık finans raporunu açıkladı. Şirket gerçekleştirdiği 4 milyar $’lık satıştan 581 milyon $ kâr elde etti. Aslında bu tablo şirketin hafif uyku moduna girdiği şeklinde yorumlanabilir, ancak şirketin CEO’su Jen-Hsun Huang yatırımcılara dört çekirdekli Tegra 3 akıllı telefonlarının yolda olduğunu belirterek ortamın şenleneceği mesajını verdi. Huang, Tegra 3 tabanlı süper telefonların Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağını ve cihazların bu çeyrek içinde piyasaya çıkmaya başlayabileceğini söyledi.

NVIDIA, dört çekirdekli Tegra 3 telefonlarının MWC’de görücüye çıkacağını daha önce açıklamıştı. HTC One X, LG X3 gibi cihazlarla ilgili olarak ortalıkta dolaşan ipuçları bunların Tegra 3 işlemcili telefonlar olacağını işaret ediyor. Bilinen gelişmeler dışında NVIDIA’nın Icera’yı satın almasının meyveleri de çok yakında alınmaya başlanacak. Şirketin Grey kod adıyla andığı yonga üstü 3G / 4G LTE entegre sisteminin bu yıl içinde çıkması bekleniyor. Huang bu modemleri çok yakında çıkarmayı ümit ettiklerini dile getirdi.

NVIDIA’nın bu hamlesi şirketin dahili LTE desteğine sahip olan Snapdragon işlemcilerinin üreticisi Qualcomm’a karşı bir meydan okuma olarak nitelendirilebilir. Şu anda LTE destekli telefon ve tabletlerin radyo yongaları işlemciden ayrı durumda. Bu tarz bir kurulum ise uzun çalışma ömrüne ihtiyaç duyulan mobil cihazlar için iyi bir yöntem değil. Bunun yanında getirdiği başka endişeler de söz konusu.

Jen-Hsun Huang, gerçekleştirilen telekonferans görüşmesinde Tegra 2 satış rakamlarını da açıkladı. Mobil işlemciler henüz şirketin işlerinde önemli bir pay teşkil etmiyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 4 milyar dolarlık toplam satışta Tegra 2 işlemcilerin payı 360 milyon dolar civarında bulunuyor. Huang, Tegra 3 işlemcilerle birlikte bu yıl büyük bir büyümenin gerçekleşmesini bekliyor. Bu büyümede tüm yük Android cihazlarının üstünde olmayacak, muhtemelen yılın üçüncü çeyreğinde çıkmaya başlayacak Windows 8 cihazlarında da Tegra 3 işlemciler görmemiz muhtemel.

İlgili – NVIDIA

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER