Teknoloji

NVIDIA Tegra 3 ailesine mensup T30 ve AP30 yongaüstü sistemlerin detayları ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yıl çıkışını bekleyeceğimiz tek şey NVIDIA’nın Tegra 2 3D yongası olmayacak. NVIDIA’nın 2011 yol haritasının internete sızan diğer kısımlarında şirketin yeni nesil Tegra işlemcisiyle ilgili bazı bilgiler de yer alıyor.

Bright Side of News sitesinin haberine göre NVIDIA Tegra 3’ün örneklemesi bu yılın son çeyreğinde başlamış olacak. Tegra 3 dünyanın ilk dört çekirdekli mobil işlemcisi olacak. Tabletlerde kullanılacak T30 sistem üstü yongasında dört tane 1.5 GHz’lik Cortex A9 çekirdeği bulunacak. Tegra 3 ile Tegra 2’ye göre üç kat daha hızlı grafik performansı sağlanması beklenirken 1920 x 1200 çözünürlüğe kadar görüntü çıkış desteğini de barındıracak. Böylelikle süper yüksek piksel yoğunluklu tabletlerin kapısı da açılmış olacak. Ayrıca Blu-ray video desteği ve NVIDIA’nın “düşük güç tüketimi” için geliştirdiği ULP CPU modu da Tegra 3’ün özellikleri arasında yer alacak.

NVIDIA AP30 ise akıllı telefonları hedefleyecek. Hem çift hem de dört çekirdekli yonga üstü sistemlerin yer aldığı bu işlemciler 1366 x 768 çözünürlük desteğini barındıracak. Şirketin her iki yongayı da 2011’in son çeyreğinde örneklemeye başlaması bekleniyor. Bu da T30 ve AP30’u 2012’nin başlarında piyasaya çıkacak ürünlerde görmeye başlayacağımız anlamına geliyor.

İlgili – Bright Side of News

İLGİLİ HABERLER