Teknoloji

NVIDIA Tegra 2013’ten itibaren Windows Phone’u da destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Henüz 2012 gelmedi, ancak NVIDIA daha da ötesinin, 2013’ün planlarını şimdiden yaptı. İnternete sızan bir yol haritası şirketin Tegra yongasetlerinin geleceğinde nelerin yattığı konusunda ipuçları veriyor. Yol haritasına göre NVIDIA yongalarını Windows Phone tabanlı akıllı telefonlara sokmanın peşinde. NVIDIA’nın söz konusu platforma çiviyi çakmak için 2013’ü beklemesiyse bir hayli ilginç.

Samsung’un Windows Phone işletim sistemini desteklemeyi bırakacağı dedikoduları ortalıkta dolaşıyor. Görünen o ki, NVIDIA 2013’ü bekleyip Nokia’nın Windows Phone cihazlarının sergileyeceği performansı görmek istiyor. Eğer işler iyi giderse, belki de 2013 yılından itibaren NVIDIA Tegra platformunu barındıran Nokia cihazları görebiliriz. Sızan yol haritasına göre Windows Phone cihazlarında yer alacak  Tegra ve Icera kombinasyonu yongalar Grey adıyla anılıyor. Grey yongasetinin Qualcomm kadar güçlü, 28 nm üretim sürecine bağlı bir  işlemci yongası barındıracağı, bunun üstüne bir de NVIDIA’nın GPU konusundaki tecrübesinin ekleneceği WPCentral sitesi tarafından iddia ediliyor.

Yukarıdaki yol haritasına bakıldığında Grey’den biraz daha önce çıkması beklenen Wayne kod adlı yongaset Android ve Linux tabanlı sistemleri hedefleyecek. Grey’in ise esas odak noktası Windows Phone ve Windows platformları olacak. Görünen o ki, NVIDIA Grey kod adlı yongaset ile sadece Windows Phone cihazlarını değil, Windows işletim sistemli slate bilgisayar ve tabletleri de hedefliyor. Ayrıca Windows Phone ile Windows’un birbirine yaklaşmakta olduğu izlenimini edinebiliriz. Zaten geçen hafta çıkan bir habere göre Windows Phone uygulamaları Windows 8 platformunda çalışabilecek.

İlgili – WPCentral

İLGİLİ HABERLER