Ulaşım

Nvidia sürücüsüz otomobil pazarındaki iş ortaklarının arasına Volkswagen ve Uber’i ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nvidia surucusuz otomobilNvidia sürücüsüz otomobil pazarındaki hedefleri konusundaki ciddiyetini CES 2018’de yaptığı duyurularla daha iyi gösteriyor. Sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirme konusundaki çalışmalarında ilk aşamalarda olan şirket, buna rağmen 320’den fazla şirketle işbirliği yapıyor. Yapay zekâ yongası Xavier’i duyuran Nvidia, sürücüsüz otomobil teknolojisini sunduğu şirketlerin arasına Volkswagen ve Uber’i de ekledi.

Volkswagen’den yapılan açıklamada, aralarında I.D. Buzz elektrikli minibüsün de bulunduğu araçlarda Nvidia’nın Drive IX platformunun kullanılacağı belirtildi. Xavier’in gücünden yararlanılması amacıyla hazırlanan bir yazılım geliştirme seti olan Drive IX ile Volkswagen otomobillerine yüz tanıma, hareketle kontrol ve doğal dil işleme gibi yetenekler kazandırabilecek. Volkswagen aynı zamanda artırılmış gerçeklik tabanlı Drive AR yazılım geliştirme setinden yararlanacak.

Kısacası Volkswagen’in gelecekte üreteceği otomobillerle sürücüler arasındaki etkileşimler, Nvidia’nın yapay zekâ mimarisiyle desteklenecek. Nvidia’nın teknolojisi sayesinde otomobiller etkileşimleri bulut desteği olmadan yönetebilecek.

Uber de bir süredir Nvidia’nın teknolojisini otonom sürüş testlerinde kullanıyor. Şirket, Xavier’den hem Volvo’lardan oluşan sürücüsüz araç filosunda hem de otonom kamyonlarında yararlanmayı planlıyor.

Nvidia sürücüsüz otomobil pazarında Intel ile rekabet ediyor

Nvidia sürücüsüz otomobil pazarında, tıpkı başka pazarlarda olduğu gibi, Intel ile ateşli bir rekabet içinde. Rekabetin dozunun yükselmesi, şirketler için Volkswagen ve Uber gibi önemli markalarla yapılan işbirliğinin önemini artırıyor. Intel’in Nvidia’nın yeni işbirliklerine nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER