Teknoloji

Yeni Nvidia Shield Tablet yakında tanıtılabilir

nvidia shield tablet fccGörünen o ki, Nvidia yeni bir tablet üzerinde çalışıyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan belgeler, mevcut Shield oyun tabletine çok benzer boyutlarda yeni bir cihaz için izin alınmaya çalışıldığını gösteriyor. Söz konusu cihazın Nvidia Shield Tablet için bir tür halef niteliği taşıyacağını söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Söz konusu tablete dair bilinenler ise şu an için oldukça sınırlı. FCC’ye sunulan belgelerde sadece cihazın boyutları konusunda bilgi alınabiliyor. 120 milimetre genişliğindeki tabletin 215 milimetre uzunluğunda olduğu görülüyor. Bu da, ortada sadece küçük değişikliklerin bulunduğu yenilenmiş bir versiyona dair hazırlıkların olduğunu gösteriyor.

Shield Tablet’in bugüne kadarki yolculuğunun biraz sarsıntılı olduğu söylenebilir. Cihaz 2014’te tanıtılmış, 2015’te ise satılan tabletlerin neredeyse tamamı potansiyel yangın problemi nedeniyle geri çağırılmıştı. Nvidia Shield Tablet, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru tekrar satışa sunulmuş ve bir yaşını doldurmuş bir cihaz olmasına rağmen olumlu geri dönüşler almayı başarmıştı.

İnsanların Shield Tablet’i sevdiğinin farkında olan Nvidia’nın vakit kaybetmeden iyileştirilmiş bir tasarım ve güncellenmiş özelliklere sahip bir modeli görücüye çıkarma isteği kulağa pek de şaşırtıcı gelmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER