Nvidia’nın Shield Experience yazılımında bulunan kodlar, şirketin hem dizüstü bilgisayar hem de tablet olarak çalışabilecek 2’si 1 arada hibrit cihaz üzerinde çalıştığını gösteriyor. XDA-Developers tarafından ortaya çıkarılan kod; masaüstü, tablet ve “dinamik” olarak adlandırılan gizemli bir üçüncü kullanıcı arayüzü modu arasında geçiş yapmayı sağlayan yeni bir yazılımın varlığını gösteriyor. Eğer klavye cihaza bağlı değilse bile masaüstü modunda başlatmayı sağlayan bir seçenek de yer alıyor.
Bulgular, Nvidia’nın “Mystique” kod adını taşıyan yeni bir tablet için yazılım geliştirdiğini de gösteriyor. Bu cihaz bir klavye bağlandığı takdirde bir dizüstü bilgisayar gibi çalışabilecek. Nvidia’nın en son tableti olan Nvidia Shield K1, 2015 yılında çıkarılmıştı. Yenilenmiş Shield Portable tableti de bir sonraki yıl için planlanmış, ancak daha sonra iptal edilmişti.
Nvidia’nın Shield Experience yazılımında bulunan kod, şirketin hem tabletlerinde hem de set üstü cihazlarında çalışıyor. Nvidia Shield Tablet’in iyice yaşlanmış olmasına bağlı olarak, yazılımın tablet odaklı sürümü Mart 2018’den beri çıkarılmamıştı. Ancak Nvidia’nın Shield set üstü cihazları için geliştirme çalışmaları hâlâ sürüyor. Kullanıcı arayüzünü değiştirme yazılımı ilk kez Aralık 2018’de, Nvidia Shield Experience’da görülmüştü.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NVIDIA DLSS 4.5’i yayınladı, Gears of War E-Day RTX Mega Geometry kullanacak

Tayvan NVIDIA ve Super Micro çalışanlarını Çin’e yasa dışı AI sunucusu ihracatıyla suçladı

Nvidia 25 Ağustos’ta GeForce On ile DLSS 4.5’i açıklayabilir

Galaxy Tab S12+ ve S12 Ultra fiyatları tanıtımdan önce ortaya çıktı

Galaxy S26 için One UI 9 Beta 6 geldi, Samsung yeni bir ayar ekledi
2’si 1 arada tabletin sözü edilen teknik özellikleri heyecan verici görünüyor. XDA-Developers ise bu özelliklerin geçen yıl için planlandığını ve duyurusu yapıldığında modası geçmiş olabileceğini söylüyor. Eğer dedikodular doğruysa, tablette 13.5 inç, 3000 x 2000 ekran bulunacak. Bunun bir tablet için büyük bir ekran olduğunu, ancak hibrit cihaz için de mantıklı durduğunu söylemek gerekiyor.
İlk Shield Tablet Nvidia’nın Tegra X1 mobil işlemcisiyle çalışıyordu. Nintendo Switch de hâlâ bunu kullanıyor. Başlangıçta Nvidia’nın kodları, yeni tabletin bu işlemcinin takipçisi olan Tegra X2 ile çalışacağını işaret ediyordu. Ancak daha güncel kod, tabletin Tegra Xavier olarak adlandırılan, otonom araçlara ve yapay zekâ tabanlı bilişime odaklanan bir yongayı kullanacağını işaret ediyor. XDA-Developers, yonganın düşük güçlü versiyonu sayesinde bunun pille çalışan bir tablette kullanılmasının mümkün olacağını dile getiriyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Habere cevap olarak Nvidia, daha önceki açıklamasını işaret etti. Şirket, kodlar içinde belirli kod adlarının kullanılmasının genel bir yaklaşım olduğunu, piyasaya çıkmamış konsept ürünler için de bu referansların kullanılmış olabileceğini dile getiriyor. Ayrıca CEO Jensen Huang tarafından yapılan yorumlara da atıfta bulunuyor. Huang, şirketin mobil cihaz pazarına ancak yeryüzünde bulunmayan bir şeyler üretebilirse yeniden gireceğini söylemişti. 2’si 1 arada Android tabletin böyle bir ürün olmadığı ise sizin görüşünüze kalıyor.






