Teknoloji

Nvidia Shield Tablet’in hibrit versiyonu yolda mı?

nvidia shield tablet

Nvidia’nın Shield Experience yazılımında bulunan kodlar, şirketin hem dizüstü bilgisayar hem de tablet olarak çalışabilecek 2’si 1 arada hibrit cihaz üzerinde çalıştığını gösteriyor. XDA-Developers tarafından ortaya çıkarılan kod; masaüstü, tablet ve “dinamik” olarak adlandırılan gizemli bir üçüncü kullanıcı arayüzü modu arasında geçiş yapmayı sağlayan yeni bir yazılımın varlığını gösteriyor. Eğer klavye cihaza bağlı değilse bile masaüstü modunda başlatmayı sağlayan bir seçenek de yer alıyor.

Bulgular, Nvidia’nın “Mystique” kod adını taşıyan yeni bir tablet için yazılım geliştirdiğini de gösteriyor. Bu cihaz bir klavye bağlandığı takdirde bir dizüstü bilgisayar gibi çalışabilecek. Nvidia’nın en son tableti olan Nvidia Shield K1, 2015 yılında çıkarılmıştı. Yenilenmiş Shield Portable tableti de bir sonraki yıl için planlanmış, ancak daha sonra iptal edilmişti.

Nvidia’nın Shield Experience yazılımında bulunan kod, şirketin hem tabletlerinde hem de set üstü cihazlarında çalışıyor. Nvidia Shield Tablet’in iyice yaşlanmış olmasına bağlı olarak, yazılımın tablet odaklı sürümü Mart 2018’den beri çıkarılmamıştı. Ancak Nvidia’nın Shield set üstü cihazları için geliştirme çalışmaları hâlâ sürüyor. Kullanıcı arayüzünü değiştirme yazılımı ilk kez Aralık 2018’de, Nvidia Shield Experience’da görülmüştü.

2’si 1 arada tabletin sözü edilen teknik özellikleri heyecan verici görünüyor. XDA-Developers ise bu özelliklerin geçen yıl için planlandığını ve duyurusu yapıldığında modası geçmiş olabileceğini söylüyor. Eğer dedikodular doğruysa, tablette 13.5 inç, 3000 x 2000 ekran bulunacak. Bunun bir tablet için büyük bir ekran olduğunu, ancak hibrit cihaz için de mantıklı durduğunu söylemek gerekiyor.

İlk Shield Tablet Nvidia’nın Tegra X1 mobil işlemcisiyle çalışıyordu. Nintendo Switch de hâlâ bunu kullanıyor. Başlangıçta Nvidia’nın kodları, yeni tabletin bu işlemcinin takipçisi olan Tegra X2 ile çalışacağını işaret ediyordu. Ancak daha güncel kod, tabletin Tegra Xavier olarak adlandırılan, otonom araçlara ve yapay zekâ tabanlı bilişime odaklanan bir yongayı kullanacağını işaret ediyor. XDA-Developers, yonganın düşük güçlü versiyonu sayesinde bunun pille çalışan bir tablette kullanılmasının mümkün olacağını dile getiriyor.

Habere cevap olarak Nvidia, daha önceki açıklamasını işaret etti. Şirket, kodlar içinde belirli kod adlarının kullanılmasının genel bir yaklaşım olduğunu, piyasaya çıkmamış konsept ürünler için de bu referansların kullanılmış olabileceğini dile getiriyor. Ayrıca CEO Jensen Huang tarafından yapılan yorumlara da atıfta bulunuyor. Huang, şirketin mobil cihaz pazarına ancak yeryüzünde bulunmayan bir şeyler üretebilirse yeniden gireceğini söylemişti. 2’si 1 arada Android tabletin böyle bir ürün olmadığı ise sizin görüşünüze kalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER