Teknoloji

Nvidia Shield güncellemesi PC oyunlarını TV’ye 1080p kalitesinde yansıtma imkanını getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia’nın yurt dışında piyasaya sürdüğü Android tabanlı taşınabilir oyun konsolu Shield Android oyunlarını televizyonlara 1080p çözünürlükte yansıtma yeteneğine sahipti. Gelen son güncellemeyle birlikte PC’den akıtılan oyunlar için de benzer imkan sunulmaya başlandı.

nvidia-shield-yansitma-041213

Aralık Yazılım Güncellemesi olarak adlandırılan güncelleme söz konusu işlevi sunan Konsol Modunu daha da geliştiriyor. Geçen ekim ayında sunulan güncelleme Konsol Modu altında Android oyunlarının 1080p, bilgisayar oyunlarının ise 720p/60fps çözünürlükte akıtılmasına izin veriyordu. Aralık güncellemesiyle birlikte PC oyunları da kablosuz Bluetooth kumandası kullanılarak 1080p/60fps kalitesinde yansıtılabiliyor.

Ayrıca bu desteğin kapsamına alınan oyun sayısı da artırıldı. Şu anda 1080p yansıtma özelliğini destekleyen oyunlar arasında Assassin’s Creed IV: Black Flag, Batman: Arkham Origins, Battlefield 4, BioShock Infinite, Borderlands 2, Crysis 3 ve  The Elder Scrolls V: Skyrim gibi oyunlar bulunuyor. Toplamda 63 farklı oyun Full HD olarak akıtılabiliyor.

Öte yandan Aralık Yazılım Güncellemesi Gamepad Mapper olarak adlandırılan bir özelliği de beraberinde getiriyor. Bu yeni özellik sayesinde analog kolu kullanarak hareket yönlendirmeleri gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca Nvidia oyun kumandalarının kontrol haritalarını paylaşmaya ve puanlamaya olanak sağlayacak bir topluluk özelliğini beta olarak getirdi.

Bu arada Nvidia her hafta yeni 1080p oyunların Shield’ın destekledikleri listesine ekleneceğini kaydetti. Kullanıcılar güncel oyun listesini Shield web sitesinde de bulabilecekler.

İlgili >> Nvidia

İLGİLİ HABERLER