Teknoloji

Nvidia GeForce Beyond etkinliğinde RTX 40 serisinin çıkışının işaretini veriyor

nvidia rtx 4090
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia, gelecek nesil 40 serisi GPU’larını duyurmaya hazır ve bunu da tüm dünyaya duyuruyor. Nvidia CEO’su Jensen Huang 20 Eylül’de, şirketin GTC 2022 konferansı kapsamında “GeForce Beyond” adlı özel bir etkinlik düzenleyecek. Burada RTX 4090 ve diğer RTX 40 serisi grafik kartlarını çıkarması bekleniyor.

Şirket daha önce yeni nesil GPU mimarisinin detaylarını GTC’de paylaşacağını doğrulamıştı. Bu etkinlikte ise 40 serisi GPU’larını duyurması bekleniyor. Kod adı Lovelace olan gelecek GPU mimarisi, Nvidia’nın mevcut Ampere mimarisinin yerini alacak ve yeni RTX 40 serisi grafik kartlarını güçlendirecek.

Söylentiler Nvidia’nın RTX 4080 ve RTX 4090 GPU’lar üzerinde yoğunlaşmaya devam ediyor. Bir “canavar” olması beklenen RTX 4090’ın başlangıçta temmuzda çıkacağı söylentisi vardı ve mevcut RTX 3090 ve hatta RTX 3090 Ti kartlarına göre büyük bir performans artışı sunabileceği söyleniyordu.

Nvidia, RTX 40 serisini duyurmaya hazır olsa da, mevcut RTX 30 serisi GPU’lar, bu yeni nesil GPU’larla birlikte yaşamaya devam edecek. Nvidia çok fazla GPU çıkardı, bu nedenle şu anda aşırı envanter nedeniyle perakende fiyatlandırmasını ayarlamak zorunda kalıyor. Bu durum da, yıllarca süren fiyat artışlarından sonra RTX 30 serisi kartların bayilerde “üreticinin tavsiye ettiği satış fiyatı” etiketleriyle görünmesine neden oluyor. GPU talebi, kripto paraların çöküşü nedeniyle azaldı. Bu nedenle RTX 30 serisini bir süre daha raflarda görmemiz muhtemel görünüyor.

Nvidia’nın GeForce Beyond yayını Twitch ve YouTube üzerinden yayınlanacak. Etkinlik 20 Eylül Salı günü Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER