Teknoloji

Nvidia dizüstü bilgisayarlar için RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti’yi duyurdu

nvidia rtx 3080 ti 3070 ti laptop

Nvidia sanal CES 2022 açılış yayını devam ediyor dizüstü bilgisayarlarda sırasıyla 1499 dolar ve 2.499 dolardan başlayan başlangıç fiyatlarına sahip olacak ve RTX 3070 Ti ve RTX 3080 Ti’nin mobil sürümlerini içerecek oyun dizüstü bilgisayarları listesini duyurdu. Yeni modeller Alienware, MSI ve Razer gibi geleneksel iş ortakları tarafından 1 Şubat itibarıyla satışa sunulacak.

Şirket henüz çok fazla özellik paylaşmasa da, yalnızca saniyede 100 ve 120 kare hızında Ultra özellikli 1440p oyun sunacaklarını, 3080 Ti’nin 16 GB GDDR6’ya sahip olduğunu ve bir Titan RTX masaüstünden daha hızlı olduğunu söylüyor. Şirket, dördüncü nesil Max-Q platformunun; dizüstü bilgisayarın CPU’sunu kontrol etme, bunun yerine Nvidia GPU için boşluk açmak amacıyla için onun performansını, gücünü ve sıcaklığını gerektiği gibi değiştirme becerisiyle birlikte geldiğini iddia ediyor.

nvidia rtx 3080 ti laptop

Nvidia, Intel Alder Lake ve AMD Rembrandt gibi belirli yeni nesil yongaları kontrol etmek amacıyla “yeni bir düşük seviyeli çerçeve” oluşturmak için her iki CPU üreticisiyle birlikte çalıştığını söyledi. Bu CPU’lara ve Nvidia RTX 3000 serisi grafik çipine sahip bir Max-Q sisteminiz varsa, bunun olma ihtimali yüksek gibi görünüyor.

nvidia max q

Bununla birlikte, bunun ne kadar önemli olabileceği veya çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacağınız belli değil. Nvidia, yeni CPU Optimizer özelliğiyle ilgili herhangi bir özel performans iddiası sunmadı. Bununla birlikte dördüncü nesil Max-Q ile ilgili olarak övündüğü tek destek bu değil. Şirket, bazı GPU çekirdeklerini kapatarak diğerlerini “3 kata kadar” performans artışı sağlamak amacıyla hız aşırtma yapabilen “Rapid Core Scaling” ve teorik olarak yüzde 70’e kadar daha fazla pil ömrü sunabilen bir “Battery Boost 2.0” gibi özelliklerin varlığının da altını çiziyor.

nvidia rtx 3070 ti laptop

Dizüstü bilgisayar seviyesinde RTX 3080 Ti ve 3070 Ti’nin nasıl performans gösterdiği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmadan, yeni bir oyun dizüstü bilgisayarı satın almanın zamanının gelip gelmediğini söylemek zor. Ancak fazla zaman geçmeden bu dizüstü bilgisayarlar hakkında haberler ve incelemeler gelecektir.

Nvidia’nın GeForce Pazarlama Müdürü Matt Wuebbling şimdilik, modele ve içinde bulundukları dizüstü bilgisayara bağlı olsa da, bu yeni mobil GPU’ların Ti olmayan emsallerinden yaklaşık yüzde 10 ila 20 daha hızlı olduklarını söylüyor. Önceki RTX 3000 dizüstü bilgisayar çipleri gibi, onlar da farklı saat hızlarında ve vat değerlerinde geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER