Teknoloji

Henüz duyurulmamış Nvidia RTX 3050 Ti GPU Asus web sitesinde görüldü

nvidia rtx 4060
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia yeni bir RTX 3050 Ti GPU’nun hazırlıklarını yapıyor. Bu ipucu dizüstü bilgisayar üreticisi Asus’tan geliyor. VideoCardz‘ın haberine göre, Asus en yeni TUF Dash F15 oyun bilgisayarı için güncellenmiş teknik özellikler listesini yayınladı. Burada henüz duyurusu gerçekleştirilmemiş bir Nvidia GeForce RTX 3050 Ti masaüstü GPU’sunun bahsi geçiyor.

Adlandırma düzeni Nvidia’nın, mevcut RTX 3060, RTX 3070 ve RTX 3080 kartlarına katılacak dördüncü bir 30 Serisi dizüstü bilgisayar GPU’sunu piyasaya sürmek üzere olabileceğini gösteriyor. Asus’un web sitesi, kartın 4 GB belleğe sahip olduğundan bahsediyor, ancak şirket saat hızları vb. hakkında daha fazla ayrıntı eklemedi. RTX 3050 Ti’nin 128-bit bellek veri yolu ve 60W TGP gibi değerlerle giriş seviyesi bir seçenek olacağı belirtiliyor.

Nvidia’nın RTX 30-Serisi dizüstü bilgisayar GPU’larını piyasaya sürme süreci biraz kafa karıştırıcı oldu. Nvidia, dizüstü bilgisayar sınıfı GPU’larının daha zayıf, güç açısından daha verimli olan varyantlarına artık “Max-Q” etiketlerini eklemiyor. Bu nedenle tam olarak hangi GPU’yu aldığınızı söylemek daha zor hâle geldi. Nvidia, dizüstü bilgisayar üreticilerinin RTX 30 serisi teknik özellikleri konusunda daha şeffaf olmasını istemeye başladı, ancak önceki Max-Q markası, belirli saat hızlarını bilmek zorunda kalmadan bir dizüstü bilgisayarın GPU performansını hesaplamayı çok daha kolay hale getiriyordu.

İLGİLİ HABERLER