Manşetler

Nvidia’nın piyasa değeri yapay zekâ patlaması sayesinde 1 trilyon doları geçti

nvidia rtx 4080 super
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia’nın piyasa değeri 1 trilyon doları geçti. Büyüğünden küçüğüne neredeyse tüm teknoloji şirketlerinin ürünlerine üretken yapay zekâ araçları eklemek için yarışması, bu dikkat çekici başarının arkasındaki en önemli faktör olarak ön plana çıkıyor. Google I/O ve Microsoft Build gibi etkinliklerde yapılan duyuruların büyük kısmının merkezinde yapay zekâ yer alırken, Nvidia da bu değişimde yapay zekâ ile bir şeyler yapmaya çalışan şirketlerin çip sağlayıcısı olarak önemli bir konuma sahip.

Nvidia’nın Computex 2023 kapsamında düzenlediği etkinlikte de tamamen yapay zekâ odaklı duyurular yapılmıştı. Hem giriş hem de yanıtlar için doğal dili destekleyen Oyunlar için Avatar Bulut Motoru’nu (ACE) kullanan oyunların bir demosu ve bir exaflop GPU performansı sağlayabilen en son GH200 Grace Hopper Superchip etrafında oluşturulmuş yeni bir süper bilgisayar etkinlikte sergilenmişti.

ABD’de piyasaların açılmasıyla birlikte şirketin hisse değeri 400 doların üstüne çıktı ve piyasa değeri de 1 trilyon dolara yükseldi. Bu yazının yazıldığı dakikalarda hisseler 409.10 dolardan işlem görürken, şirketin piyasa değeri de 1.01 trilyon dolar seviyesine çıktı.

Nvidia teknoloji dünyasının trilyon kulübüne girdi

Böylelikle Nvidia teknoloji dünyasındaki ayrıcalıklı bir kulübün üyesi oldu. Hâlihazırda Apple, Microsoft, Google ve Amazon gibi şirketler bu kulübün üyeleri arasında yer alıyor. Apple 2018’in ağustos ayında, Microsoft ise 2019’un ağustos ayında 1 trilyon dolar piyasa değerini görmüştü.

İLGİLİ HABERLER