Teknoloji

NVIDIA Linux Kurumuna katıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA, Linux’un büyümesinin hızlandırılması için çalışan Linux Kurumuna katılmaya karar verdi. Bu, belki son kullanıcı için çok fazla anlam ifade etmeyebilir, en azından kısa vadede. Ancak Linux platformunun daha fazla kitle tarafından tanınması hususunda önemli yararlar sağlayabilir. NVIDIA ile ibrlikte Fluendo, Lineo Solutions ve Mocana gibi şirketler de kuruma katıldı. Daha önceyse Oracle, AMD ve Intel gibi devler bu kuruma katılmıştı. NVIDIA’nın katılımı bir büyüğün daha Linux’a daha fazla destek vermeye başladığı anlamına da geliyor.

NVIDIA’nın Linux Kurumu çatısı altına katılmasıyla birlikte Linux cihazları için daha fazla sürücünün çıkarıldığını ve daha fazla yazılımcının bu platform için çalışma fırsatı bulduğunu görebiliriz. Ancak kurumun diğer üyelerinin geçmişteki performansını dikkate alırsak, bu beklentinin biraz fazla iyimser olduğunu söyleyebiliriz.

NVIDIA’da Linux Platform Yazılımından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Scott Pritchett, NVIDIA’nın grafik işlemcileri ve mobil ürünleriyle üst sınıf deneyim ve yenilikleri sunma konusunda kendini adadığını, Linux Kurumuna katılımla birlikte Linux’un geleceğini şekillendirmek için çalışan organizasyon ve bireylerle olan işbirliğinin artacağını dile getirdi. Bu durumun da Linux kullanıcıları ve geliştiricileri için mükemmel deneyimler yaratacağını da sözlerine ekledi.

İlgili – Linux Kurumu

İLGİLİ HABERLER