Teknoloji

NVIDIA ile VIA’nın netbook ortaklığı bozuluyor

Teknoblog.com – Grafik işlemcilerin uzmanı olan NVIDIA ile yonga üreticisi VIA’nın netbook üretmek üzere kurdukları birliktelik VIA’daki kaynaklara göre sona ermiş gibi gözüküyor. İki üretici Nisan 2008’de bir anlaşma imzalamış ve VIA’nın C7 ve Nano işlemcileri ile NVIDIA’nın GeForce 9400M olarak bilinen MCP79 işlemcisini içeren bir yongaseti oluşturmayı amaçlamışlardı.

Bu yongaseti Apple’ın yeni MacBook’larında yer aldı ve notebook endüstrisinde oldukça tutulacak bir bileşen gibi gözüküyordu. Intel tarafından üretilen grafik hızlandırıcılara göre daha hızlı çalışıyordu. Netbook’ların yanı sıra bu platformun mobil Internet cihazlarına (MID) yerleştirilmesi bekleniyordu.

Her ne kadar netbook alanında ortaklık bozulsa da, NVIDIA ve VIA masaüstü teknolojileri üzerinde çalışmaya devam edecek. Bu alandaki ürünlerin CES 2009 fuarında görücüye çıkması bekleniyor. İkilinin netbook çalışmalarını neden askıya aldığı bilinmiyor. Ancak Apple’ın tablet PC ya da netbook benzeri bir cihaz üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu söylenti doğruysa NVIDIA tarafından bu iş için özel bir çaba gerekiyor, NVIDIA da VIA ile işbirliği yerine bu alana yoğunlaşmak istemiş olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER