Teknoloji

NVIDIA’nın yeni laptop GPU’su GTX 980 tam bir canavar

ASUS GX 700
ASUS GX 700

NVIDIA’nın en iyi masaüstü grafik kartlarından biri dizüstü bilgisayarlara geliyor. Her ne kadar GTX 980M mobil GPU ile çok benzer bir ada sahip olsa da, GTX 980 üst sınıf oyun dizüstü bilgisayarları için aradıkları performansı sunmayı vadediyor.

NVIDIA yeni mobil yonga ve onun masaüstü çeşidinin bir olduğunu güç bakımından da aynı olduklarını dile getiriyor. Şirketin daha önceki en iyi mobil GPU’suna göre yüzde 30 performans artışının söz konusu olduğu belirtiliyor. Bu, aralarında Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ve Batman Arkham Knight’ın da bulunduğu en son AAA video oyunlarının en üst ayarlarda bile düzgün oynanabilmesi anlamına geliyor. Gelecekte sistemi zorlayabilecek oyunlar için de, GTX 980 dizüstü bilgisayarları hız aşırtmaya, bellek hızı ayarlamalarına ve fan kontrolüne izin verecek. Bununla birlikte NVIDIA ve MSI ve ASUS gibi, GPU’ları ve onu taşıyan dizüstü bilgisayarları üretecek OEM’ler tarafından belirlenen bazı kısıtlamalar olacak.

MSI NB GT72
MSI NB GT72

GTX 980 dizüstü bilgisayarları 1 GHz’in üstünde bir frekansta, 2048 CUDA çekirdeğiyle çalışacak, bellek bant genişliği ise saniyede 224 GB olacak. Bu, oldukça yüksek bir değer anlamına geliyor. GTX 980’e ev sahipliği yapacak dizüstü bilgisayarların en az 17 inç veya daha büyük olmaları gerekiyor. Yüksek donanımlı dizüstü bilgisayar çeşitleri arasında MSI’nın bir SLI modeli, Asus tarafından üretilen su soğutmalı bir model ve 4K ekranlı diğer dizüstü bilgisayarlar bulunuyor.

Bütün GTX 980 dizüstü bilgisayarları Oculus sertifikasına sahip. Bu da onları piyasadaki en VR (sanal gerçeklik) dostu dizüstü bilgisayarları hâline getiriyor. Sahip olduğu yüksek donanım ve zengin desteklerle, NVIDIA’nın GTX 980 GPU’sunu barındıran dizüstü bilgisayarlar bundan sonraki en az bir yıl boyunca piyasadaki en etkili modellerden olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER