Teknoloji

Nvidia GTX 1180’in eli kulağında

nvidia gpu

nvidia gpuNvidia GTX 1180’in resmi tanıtımına bir aydan az bir süre kalmış olabilir. Dedikodular bu yeni donanımın Gamescom’da kendisini göstereceğini işaret ediyor.

Nvidia’nın Gamescom için basına davetiyeleri gönderdiği söyleniyor. Muhtemelen, bu davetiyelerde yeni GeForce grafik kartıyla ilgili bir bahis geçmiyor. Bunun yerine sadece en son PC oyunlarına dair deneyimlerin sunulacağı belirtiliyor. Yine de, 21 Ağustos’ta Almanya’nın Köln şehrinde kapılarını açacak olan fuarda GTX 1180’i görmemiz kuvvetle muhtemel görünüyor.

Üstelik Nvidia GTX 1180’in ağustosta duyurulması son zamanlarda üçüncü taraf üreticilerin gelecek nesil GPU’ları ağustos ayına ya da eylül başına yetiştirmeye çalıştığına yönelik gelen iddialarla da uyum gösteriyor.

Nvidia Turning‘deki dedikodular, Lenovo ürün yöneticisinin GeForce GTX 11 serisi grafik kartlarından, E3 2018 videosu sırasında bahsetmesi nedeniyle epey arttı. Yapılan röportajda Lenovo yöneticisi, Nvidia’nın 11 serisi cihazlarıyla aynı sıralarda çıkacak olan ürünlerinden söz ediyor, 1180’in yolda olduğunu işaret ediyor.

Bir Reddit paylaşımı da prototip niteliğindeki grafik kartının GDDR6 video belleğe sahip olduğunu işaret ediyor. Bunun açık bir kanıtı olmasa da, birçokları Nvidia’nın gelecek nesil oyun donanımının Turing mimarisine bağlı olacağını düşünüyor.

Dedikoduların gerçek olup olmadığını çok yakında göreceğiz. Öyle ya da böyle, resmi duyuruya çok az bir zaman kalmış olmalı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER