Eğlence

NVIDIA’nın bulut oyun servisi GRID 1080p çözünürlük desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nvidia-grid-130515

Bulut oyun servisi GRID’i güncelleyen NVIDIA, oyuncularına bulut üzerinden 1080p çözünürlüğünde oyun oynama imkanı sunuyor. 1080p çözünürlüğüne ek olarak, 60 fps çerçeve oranını da desteklemeye başlayan NVIDIA, böylelikle PS4 ve Xbox One’da çok sayıda oyunun sunduğu görsel kaliteyi tutturmuş oldu. Güncellemeyle birlikte NVIDIA, internet üzerinden bu kadar yüksek çözünürlükte oyun imkanı sağlayan ilk şirket oldu. Oyuncuların yeni görüntü kalitesinin keyfini sürmek adına SHIELD oyun cihazlarından birine sahip olmaları, SHIELD Hub beta grubuna üye olmaları ve internet erişim hızlarının en az 30 Mbps olması gerekiyor.

NVIDIA halihazırda GRID üzerinden ücretsiz oynanması için 35 oyun sunuyor. Söz konusu oyunlar arasında Ultra Street Fighter 4 ve Batman: Arkham Origins gibi popüler başlıklar da bulunuyor. NVIDIA’nın önümüzdeki haziran ayında GRID için premium bir seçeneği de duyurması bekleniyor. Ancak bu versiyonun fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil.

NVIDIA, 1080p desteğine ek olarak ABD’nin güneybatısında ve Güney Avrupa’da iki yeni GRID veri merkezi daha açtığını açıkladı. Böylelikle şirketin GRID için açtığı toplam veri merkezi sayısı altıya ulaştı.

İLGİLİ HABERLER