Teknoloji

Nvidia Google Nexus 7 gibi daha fazla Kai tabletinin üretilmesi için çabalıyor

Google ve Asus’un $199’lık bir fiyata mal etmeyi başardıkları Tegra 3 tabanlı Nexus 7 aslında Nvidia’nın Kai programının bir meyvesi. Nvidia Tegra yöneticisi Mike Rayfield bu ürünün bileşen maliyetlerini düşürmek için gösterilen yoğun çabanın bir parçası olarak nitelendirdi. Nvidia, Asus ve diğer cihaz üreticilerinin de katkısıyla bileşen üreticileriyle yoğun pazarlıklar yürütmüş, Rayfield’ın söylediğine göre, birlikte çalıştıkları tüm bileşen üreticilerini referans bir platform inşa etmek istediklerini ve insanlara iyi fırsat sunmayı amaçladıklarını belirtmiş ve sonunda $199’lık tabletlerin hayata geçirilmesini başarmış.

Rayfield, Acer Iconia Tab A110’un da bir Kai cihazı olduğunu belirtmiş. Bunun yanı sıra Nabi 2 adını taşıyan ve çocukları hedefleyen bir tablet de bu platformu temel alarak çalışıyor. İlginçtir ki, tüm Kai cihazları Nvidia’nın sahip olduğu tablet teknolojilerinin avantajlarından faydalanmayacak. Nexus 7’nin daha küçük ekranı ve bataryası bulunuyor, ancak aynı Tegra 3 işlemci kullanılıyor, tabii ki bir farkla. Nexus 7’deki işlemci 1.3 GHz’lik tek çekirdek modu veya 1.2 GHz çok çekridek modunda çalışıyor, ki bu Transformer Prime’ın CPU’sundan 100 MHz daha yavaş olduğu anlamına geliyor.

Rayfield daha fazla Kai tabletini ne zaman göreceğimiz konusunda bir açıklama yapmadı, ancak daha fazla tabletin üretimini mümkün kılmak için sıkı şekilde çalıştıklarını ve ölçek ekonomisinin bileşen başına birim fiyatı daha da aşağı çekmesini umduklarını, böylelikle daha fazla üreticinin bu işe dahil olmasını umduklarını dile getirdi. Ancak görünen o ki, gelecekte çok fazla Kai tableti görmemiz muhtemel.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER