Teknoloji

NVIDIA geride kalan üçüncü mâli çeyrek tablosunu açıkladı, beklentileri aştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA 30 Ekimde sona eren üçüncü mâli çeyreğine dair finans raporunu paylaştı. Şirket elde ettiği 1.07 milyar $ gelirle beklentileri aştı, geçen yılın aynı döneminde elde ettiği 843.9 milyon $ gelirin de yüzde 25 üstüne çıktı. 178.3 milyon $ net gelir elde eden şirketin hisse senedi başına kazancı da 29 sent olarak gerçekleşti. Şirket geçen yılın aynı döneminde 84.8 milyon $ kâr ve hisse başına 15 sent kazanç elde etmişti.

NVIDIA dünyanın en büyük PC’ler için grafik yonga üreticisi ve mobil işlemcileri de özellikle Android cihazlarında giderek daha fazla kullanım alanı buluyor. Tegra işlemcilerinin on bir akıllı telefonda ve yirmi üç tablette bulunduğu NVIDIA tarafından kaydedildi. Bu arada şirket bir önceki gün tanıttığı yeni nesil Tegra 3 dört çekirdekli işlemciyle birlikte gelecek yıl daha fazla cihaza girmeyi hedefliyor. Ancak şirketin bu alanda Qualcomm ve Texas Instruments gibi ciddi rakipleri var. Google’ın yeni Nexus akıllı telefonu Galaxy Nexus’ta TI tarafından üretilmiş yonga var ve bu durum Google’ın Ice Cream Sandwich’te referans işlemci üreticisi olarak TI’yi seçtiği şeklinde yorumlanıyor. Ancak NVIDIA’nın geçen yıldan beri elde ettiği deneyim ve ortaya koyduğu yeni ürün, onu OEM üreticilerinin önde gelen seçimi yapabilir.

NVIDIA’nın dördüncü çeyreğe dair gelir ve kâr beklentileri biraz daha mütevazi tutulmuş. Her iki kalemin de yatay seviyede seyir izlemesi bekleniyor.

İlgili – NVIDIA

İLGİLİ HABERLER