Teknoloji

NVIDIA GeForce GTX 680 dörtlü SLI konfigürasyonda test edildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hollanda’da yayın yapan Hardware.info sitesi dört adet NVIDIA GeForce GTX 680 grafik kartını ele geçirmiş ve bu kartları dörtlü SLI konfigürasyonunda bağlayarak bir performans testi gerçekleştirmiş. Yaklaşık 2 bin dolarlık bir maliyete sahip olan bu kurulumdan paranın karşılığında bir performans beklersiniz, değil mi? Benchmark testlerinden elde edilen skor beklentileri boşa çıkarmıyor.

Bu dörtlü kurulım 3DMark 11 Extreme testinden 10850 gibi yüksek bir rakam elde etti ve AMD’nin Radeon HD 7970 dörtlü CrossFireX kurulumunu yaklaşık 1000 puan geride bırakmayı başarmış. Pratikteki sonuçların da benzer şekilde etkileyici olduğu belirtiliyor. Üç monitörün yan yana birleştirildiği ve toplam 5760 x 1080 çözünürlüğün elde edildiği bir kurulumda Skyrim 130fps’lik bir hızda oynatıldı. Her çoklu kart kurulumunda olduğu gibi, bu testte de sürücülerin işe karıştığı ve performansı etkilediği durumlar olmuş. Örneğin Battlefield 3 performansı biraz zayıf kalmış. Sonuç olarak NVIDIA’nın en yeni kartının tartıda iyi sonuç verdiği belirtiliyor.

Dörtlü SLI kurulumunun biraz aşırı kaçabileceğini kabul etmek gerek. Bu nedenle site iki adet GTX 680’i standart SLI düzeninde de test etmiş ve elde edilen sonuçlar daha az etkileyici olsa da benzer şekilde. 1000 doların altında bir maliyete sahip olan bu kurulumun oyun performansının tek karta göre yüzde 60 oranında daha iyi olduğu ve dörtlü SLI performans testlerinde görülen çeşitli sürücü sorunlarının görülmediği belirtilmiş. Her ne kadar standart çift kartı SLI kurulumu daha mantıklı gibi görünse de, dörtlü GPU kurulumu daha iyi performans sunması açısından gönüllerde yatan aslan niteliğini taşıyor.

İlgili – Hardware.info

İLGİLİ HABERLER