Teknoloji

NVIDIA GeForce GTX 650 ve GTX 660 ile Kepler mimarisi daha makul fiyatlara indi

NVIDIA en yeni Kepler grafik kartı GeForce GTX 650 ve GTX 660’ın üzerindeki örtüyü kaldırdı. CUDA tabanlı grafik işlemci birimlerini şimdiye kadarki en düşük fiyat çizgisine getiren bu kartlardan 1 GHz çalışma frekanslı GeForce GTX 650’nin KDV dahil 269 TL, çift kat RAM sahibi olan GeForce GTX 660’ın ise KDV dahil 549 TL’lik fiyat etiketine sahip olacağı belirtildi. Ayrıca GTX 660 NVIDIA’nın otomatik hız aşırtma özelliği sunan GPU Boost teknolojisine sahip olmak için en ucuz yol olarak dikkat çekiyor.

Tabii ki, GTX 650’ye hız aşırtma işleminin uygulanamaması gibi bir durum söz konusu değil. 384 CUDA çekirdekli bu kart kutudan çıktığı hâlde toplam 5760 x 1080 çözünürlüğü destekleyecek şekilde dört farklı monitörü aynı anda kontrol etme imkanı sunuyor. 6 pinli güç konnektörü GPU’dan 1.2 GHz civarında hız almak isteyenler için gerekli ortamı sağlıyor.

Oyun tutkunları için yerleşik GPU Boost desteğine sahip olan GTX 660 daha mantıklı bir seçim olabilir. 960 CUDA çekirdekli ve 192-bit bellek kanallı bu grafik kartı Full HD monitörleri eleflerine nazaran daha yüksek kare hızlarıyla destekliyor. Aşağıda yer alan tablodan bunu anlamak mümkün.

GTX 660’ın bağlantı tarafında Dual Link DVI-I, Dual Link DVI-D, HDMI ve DisplayPort barındırdığını görüyoruz. GTX 650’de ise Dual Link DVI-I, Dual Link DVI-D ve Mini HDMI bulunuyor.

NVIDIA GeForce GTX 660 ve 650 GPU’lar bugünden itibaren ASUS, EVGA, Gainward, Gigabyte, Inno 3D, KFA2, MSI, Palit, Point of View, PNY ve Zotac’ın da aralarında bulunduğu önde gelen eklenti kart sağlayıcıları tarafından piyasaya sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER