Eğlence

NVIDIA GeForce Experience bulut yardımıyla en iyi grafik ayarlarını sunacak – Video

NVIDIA, GeForce GTX 690 GPU’yu duyurduğu günde üzerinde beş yıl çalışan ve eğer gerçeğe dönüşürse tavsiye edilen grafik ayarlarını sağlamakta zorlananlara yardımcı olacak bir projeyle ilgili açıklamaları da yaptı. Şirketin CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından yapılan açıklamaya göre GeForce Experience adını taşıyan bulut tabanlı bir servis süper bilgisayarları kullanarak her bir oyun için en iyi grafik ayarları sağlayacak ve bunu kullanıcının yazılım ve donanım ortamıyla entegre edecek. GeForce Experience yazılımını PC’ye kuran oyuncular en iyi ayarları ve bununla birlikte en yeni sürücüleri tek bir butona tıklayarak indirebilecek.

Huang, süper bilgisayarın yardımıyla her bir GPU, CPU, ana kart, işletim sistemi ve sürücü konfigürasyonu için mükemmel ayarı belirleyeceklerini ifade etti. Bilgisayar oyunlarının en güçlü noktalarından bir tanesi oyun içinde grafik ayarlarını kontrol edip farklı donanım ve yazılım kurulumlarına sahip olanlara aynı oyundan yararlanma fırsatı vermek. Ancak madalyonun öteki yüzüne baktığımızda her bir makineyle düzgün bir oyun deneyimi yakalamak adına grafik kalitesinin farklılık gösterdiğini görüyoruz.

Bu arada Huang’in sunumunda her beş bilgisayar oyuncusundan dördünün oyunları varsayılan ayarlarda oynadığını, yani 144 milyon civarı PC oyuncusunun en iyi oyun ayarlarını yakalamaktan uzak olduğuna dikkat çekti. Beta sürümü haziranda yayınlanacak GeForce Experience ile en iyi ayarlarıyla oyun keyfi yaşayanların sayısı artmış olacak.

İlgili – GeForce.com

İLGİLİ HABERLER