Teknoloji

Nvidia 4K oyun yayınına hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrim içi yayın oyun pazarındaki yeni hakim trende dönüşmek üzere. Oyunların başka platformlarda izlenebilmeleri için yapılan yayınların büyük ilgi görmesi sayesinde internet oyun deneyiminde çok daha önemli bir parçaya dönüştü. Bu yeni dalgayı dikkate alan Nvidia, GeForce Experience yazılımının en yeni beta sürümünde 4K oyun yayınına ve YouTube Gaming entegrasyonuna ilişkin ipuçları bulunuyor.

Nvidia, bundan iki yıl önce GeForce grafik kartı sahiplerinin, özellikle üst sınıf modellerin deneyimini iyileştirmek adına GeForce Experience’ı hayata geçirmişti. GeForce Experience sürücü indirmek ve sürücüleri güncellemek, PC performansını grafik işlemcileri ve oyunlar çerçevesinde optimize etmek ve Nvidia’nın kendisine özgü özelliklerinden faydalanılması için önemli bir nokta işlevi görüyor.

GameStream de söz konusu Nvidia özellikleri arasında yer alıyor. Oyunu kullanıcının yerel ağında kapalı tutan Nvidia GameStream, GeForce grafik işlemcili bilgisayarda oynanan bir oyunun Nvidia’nın Android cihazlarından birinde izlenebilmesini sağlıyor. Son GeForce Experience beta sürümü ile bu yayını 60fps’de 4K çözünürlük ve 5.1 surround ses kalitesiyle yapmak mümkün oluyor.

YouTube, hafta içinde Android cihazlarından çevrim içi oyun yayını yapılabilmesinin önünü açmıştı. PC cephesinde devredışı kalmak istemeyen Nvidia, GeForce ekran kartı sahiplerinin oyunlarını YouTube Gaming üzerinden yayınlamasını mümkün kılıyor. GeForce Experience ana ekranı üzerindeki “Paylaş” butonuna tıklanarak YouTube Gaming’de 1080p çözünürlükte oyun yayını başlatılıyor.

İLGİLİ HABERLER