Teknoloji

NVIDIA GeForce 310.54 beta sürücülerini yayınladı

NVIDIA, GeForce için 310.54 beta sürücülerini yepyeni işlevlerle birlikte yayınlandı. Treyarch ile birlikte çalışan NVIDIA böylelikle en iyisini bekleyen PC oyuncuları için daha iyi bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bu son güncelleme aralarında yakında çıkacak Black Ops II’nin de bulunduğu farklı oyunlar için performans artışı sağlıyor.

Beta sürücüleri Call of Duty: Black Ops II için yüzde 26’lık, Assassin’s Creed III içinse yüzde 18’lik bir hız artışı sunuyor. Her iki oyundaki grafikler TXAA bozukluğu düzeltme işlemi sayesinde daha pürüzsüz ve pırıltısız hâle gelirken; Skyrim, StarCraft II ve Battlefield gibi oyunlarda da yüzde 16’lık performans iyileşmesi sağlandı.

TXAA teknolojisi oyunun gerçekçiliğini azaltan ve rahatsız edici olan pırıltıları ve sivri çizgileri ortadan kaldırmaya yarıyor. Bu teknoloji sayesinde performanstan ödün verilmiyor, yani daha iyi bir görsel deneyim elde etmek amacıyla daha düşük kare hızlarıyla yetinmenize gerek kalmıyor. Yapılan duyuruya göre, şirket yeni DX11 işleyicisi için Tryarch ile sıkı bir işbirliği içinde çalıştı, NVIDIA’ya özel TXAA bu şekilde ortaya çıktı.

Yukarıda bahsettiğimiz oyunlara ek olarak söz konusu güncellemeyle birlikte Dragon Age II için yüzde 6’ya varan oranda, Batman: Arkham City için yüzde 6, Medal of Honor: Warfighter için yüzde 4, STALKER: Call of Pripyat için yüzde 5’lik performans artışının sağlandığı da belirtiliyor. Performans artışı GeForce GTX 680 veya GTX 660 kullanımına göre de değişiyor. Daha fazla detay aşağıdaki bağlantıda yer alan sürüm notlarında bulunuyor.

İlgili >> NVIDIA

İLGİLİ HABERLER