Ulaşım

Tegra X1 destekli Nvidia Drive geleceğin sürücüsüz otomobillerinin gelişimine katkı sağlayacak

nvidia-drive-060115

CES 2015 kapsamında düzenlediği özel etkinliğinde yeni mobil yongası Tegra X1’i tanıtan Nvidia, aynı etkinlikte otomobiller için geliştirdiği yeni süper bilgisayarı Nvidia Drive’ı da görücüye çıkardı.

Nvidia Drive konsepti iki farklı formatla otomobillerdeki yerini alacak. Otomatik pilotlu otomobiller için tasarlanan Nvidia Drive PX, gücünü iki Tegra X1 işlemciden alıyor ve otomobilin arka kısmına yerleştirilen 12 kamerayla birlikte çalışıyor. Kokpit bilgisayarı olarak tanımlanabilecek Nvidia Drive CX ise araç içindeki çok sayıdaki ekrana bilgi ve eğlence içeriği sağlıyor.

Nvidia Drive PX, Tegra işlemcilerin yardımıyla aracın etrafındaki objelere dair daha net görüntüler topluyor ve gerçek zamanlı olarak 17 milyon pikselden gelen bilgileri kullanarak 360 derecelik bir görüş sağlıyor. Park yeteneklerine ek olarak, bu sistemin bir garaj içinde otomobili sürücüye getirme gibi işlemler için de kullanılması bekleniyor.

Nvidia Drive CX ise ekranlarda farklı grafik bilgiler gösteriyor. Söz konusu görüntüler arasında otomobilin 360 derecelik tepe görüntüsü de yer alıyor. Sistem 16.8 milyon piksellik görüntüyü farklı ekranlara dağıtabiliyor. Nvidia Drive sistemlerinin otomobillerde aktif olarak kullanıma geçmesi için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER